Covid-19/ Ja lehtësimi i masave të lëvizjes duke filluar nga e Hëna

Nga dita e Hënë e javës së ardhshme, pritet një lehtësim në lëvizje i masave kufizuese të marra, sipas autoriteteve, me qëllim parandalim e përhapjes së virusit COVID-19.

Mësohet se nga dita e Hënë, nga ora 5 e mëngjesit deri në 5 e gjysmë pasdite, do lejohet dalja pa qenë i nevojshëm autorizimi, siç ndodh aktualisht. Po ashtu, gjatë këtij orari do lejohet dalja e një personi të shoqëruar nga dy të tjerë, por me kusht që të jenë familjarë.

Pas orës 17:30, do mbyllet lëvizja, siç ndodh aktualisht, me përjashtim të kategorive të personave që punojnë dhe u lejohet lëvizja.

Rama: Nga e hëna e ardhshme do të mbeten vetëm Zonat e Kuqe të përcaktuara në hartën bashkëngjitur, bashkitë Shkodër, Kurbin, Krujë, Durrës, Tiranë dhe Fier, ku do të vazhdojë i njëjti regjim oraresh lëvizjeje dhe rregullash të qarkullimit si deri tani. Këto zona do të blindohen me postblloqe dhe nuk do të lejohet hyrje-dalja e automjeteve të paautorizuara

E gjithë pjesa tjetër e vendit do të jetë e gjelbër dhe qarkullimi ndërqytetas me automjet privat brenda gjithë kësaj pjese do të jetë i lirë, me një regjim orar që do të shtrihet deri në orën 21.00 Për këtë pjesë do të mbeten në fuqi vetëm rregullat që ndalojnë grumbullimin e më shumë se pesë personave, aktivitetet kulturore e sportive të çdo lloji, transportin publik si edhe njësitë ekonomike ende të mbyllura

Këtë fundjavë njësoj si fundjavën e shkuar, në të gjithë vendin do të lejohen të qarkullojnë vetëm automjetet që kanë autorizim për punë dhe dalja e këmbësorëve do të bëhet me dy fasha: Deri në orën 09.30 vetëm pensionistët dhe nga ora 10.30 deri në 17.30 prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç. Nëse situata me numrat e të infektuarve dhe të të shtruarve në spital vazhdon të jetë e stabilizuar, kjo do të jetë fundjava e fundit me ndalim daljeje për vajzat e djemtë mbi 14 vjeç.