1 Maji/ Gjeneral Ahmetaj: Kjo datë simbolike të shërbejë si reflektim mbarëkombëtar

U mblodhën prapë dje në #paloParlament dhe bilbil(gjuz)arët rrogëtarë, “debatuan ashpër …” me Surre(a)l-Padishahun, spiroKalët, ballë-rrumpallët, … etj ! etj ! #etj !

“Nuk kanë as turp as marre, as Din as Iman” #turpëruan dynjanë #na bënë gazin e botës !

Sarkazma brilante te komedia: “#Shkolla e qënve” është mrekullisht e realizuar (!), POR shumë e mangët, më qesharak edhe më e #dhimbshme sot (!) = pasi nëse regjimet “kanë patur qenër të stërvitur …”, qeverisjet #sekt-Dixhitale, mbajnë edhe “zagarë edhe #kone” …, që sa më shumë i ushqen/ndërsen udhëheqësi-Suprem … aq më fortë #lehin …dhe aq me lartë #ngjiten …!

Filozofi francez, #Joseph de Maistre, përpara #200 vjetësh adreson një #mesazh profetik për qytetarët (jo delet #🐑), se: “Every nation gets the government it #deserves” !

Me dhimbje por duhet ta pranojmë se: “#meritojmë #pusht-etarët që kemi ” #!!

Nē 1 Maj, #plot 138 vjet më parë puntorët në 🇺🇸 manifestuan për liritë & të drejtat bazike !!

Kështu, shpresoj që sarkazma e komedisë “Shkolla e qënve” (bashkëngjitur për ilustrim dhe kënaqësi) dhe kjo datë të shërbejnë si këmbanë-zgjimi për #mbarë-shqiptarët, për të #pyetur vehtëveten dhe njeri-tjetrin: “nëse i meritojmë këtë paloKuvend dhe këta #konePusht-etarë”!?

Thënë këtë, përsëris se besoj fort se betejën me Covid – 19 do ta fitojmë, ndërsa lufta me “Udhëhëqësit që s’na duhen … !”, oligarkët, sekserët, konet dhe kamikazët e pushtetit …fatëkeqësisht do/po bëhet edhe më e vështirë se e viteve 90 !!

Prandaj për ta tejlakuar këtë sekt-Shtetarësh më të degraduarin në 108 vjet histori, dua të besoj, të uroj dhe të lutem, që kjo datë simbolike të shërbejë si “#këmbanë për luftë” dhe për reflektim mbarë-Kombëtar pasi historia e qytetërimeve na tregon qartë se: “#Liria dhe #Demokracia nuk #dhurohen”!

Gjithësesi #Gëzuar Festën e 1 #Majit !

PA