Kllouni i Ramës anulon koncertin në Shkodër, organizatori: Po na persekutoni se kemi ardhur nga Mali i Zi, nuk ke…

Koordinatori dhe organizatori i spektakleve Agron Isufi, ka shpërthyer në akuza ndaj zv.ministrit të Brendshëm Besfort Lamallari, njëkohësisht edhe i ngarkuar me detyrën si Prefekt i përkohshëm i Shkodrës, për anullimin e koncertit në lagjen Partizani Rus i Madh.

Sipas tij anullimi i koncertit në këtë lagje është bërë kur gjithçka ishte gati dhe ishin marrë të gjitha masat për të organizuar një koncert në lagje me rreth 10 mijë banorë ndërsa akuzon drejtpërsëdrejti Lamallarin.

Isufi shprehet se kjo lagje po persekutohet për faktin se aty jetojnë shumë qytetarë të ardhur nga Podgorica në vitin 1944, ndërsa në lagjet e tjera janë lejuar të zhvillohen koncertet. Ai ka përmendur edhe disa nga emrat e mëdhenj të artit dhe sportit që ka nxjerrë qyteti i Shkodrës, duke u shprehur se zv/ministri me kompetenca të zgjeruara nuk do ta kishte kurrë respektin e tyre.

Postimi i plotë i Agron Isufit

1…..Përse në qytetin e Shkodrës u anollua koncerti në lagjen Partizani Rus I Madh……

2….Ku mbështetja e policisë ishte maksimal me leje konform cdo rregulli,ku agjensia Jehona e Shkodrës me producent Xhelal Halili e liçensuar tesh 20 vite për organizime koncertesh.

3….pse ditën e fundit të koncertit, dha urdhër i ngarkuari Zv ministri i mbrenshëm Besfort Lamellari si prefekt i perkohshëm i Shkodrës për Kovid-19, të anollohet koncerti si në lagjen Rus edhe në lagjen Xhabie ku ishte dhënë një koncert 2 ditë para nga kengetarja Eli Malaj.

4….Kujt i ka interesuar që të mos bëhet në lagjen Partizani Rus I madh, me 10 mijë banorë.

5…..Çfarë të keqe ka pasur nga qytetarët e lagjes Rus i Madh Policia,shteti,komuniteti

6…..A mos ka qëllime të tjera inatqore, që kjo lagje të persekutohet në këtë menyrë, me personalitete të shquara në Art- Kulture-Sport.

7….Apo pse në këtë lagje Rus, jetojnë shumë Podgoriçanë të ardhur nga Mali I Zi ne vitin1944.

8….Pse në lagjen Parrucë, Sarreq,Xhabie u dha leja,dhe në lagjen Rus Maxhar zoti prefekt nuk dha e nuk jep leje.

9….Kush ka dëshire ta përsekutojë këtë lagje ,pa probleme kurrë as në sistemin e vjetër, as ne demokraci.

10….Pse shikohen lagjet e shkodrës,njera e nënës e tjetra e njërkes.

11….Po pse nuk kanë të drejtë kengëtarët e humoristat,që jetojnë në këtë lagje sot, të gezojnë familjet e tyre, komshitë ,shokët e miqtë e lagjes Rus, ku ka 12 pallate tek sheshi, si kengetarët Adnan Bala, Elsida Sinaj,Lulka Merkulaj,Zaim Merkulaj,Friden Ramja,Kujtim Rexhvelaj,humoristi mjeshtri i madh Besnik Çinari,apo bejtaxhia Dilaver Cufi dhe disa kengetarë të nderuar të shkodrës si Agim Molla,Bardh Spahja,Ben Goçaj Ketlin Pjalmi, dhe fonisti me famë Denis Hebovija

12…Po edhe një herë që ju erdhi rasti lagjes Rus i Madh të gëzojë pak orë ,nga streset e pandemisë, edhe ketë gëzim ja ndërpreve ne pabesi zoti Lamallari,ku leja ishte marrë nga policia e bashkia 1 javë para.

13….Ku tërë këngëtarët dhe humoristat e muzikantat nuk pranojnë financë për lagjen e tyre dhe situatën, financen e ka marrë persipër unë si koordinator, dhe agjensia Jehona e Shkodrës për reklamat e për montimin e skenës, ku ne nuk pranuam asnjë sponsor për lagjen time ku jam rritur për 20 vite.

14….Ku gadishmëria e Tv Star Plus ishte falas për këtë koncert në lagjen Rus Maxhar.

15…Po a e din prefekt i komanduar Lamallari se kjo lagje Rus i Madh ,se sa shumë sportista ka qitë, si futbollista ,basketbollista,volejbollista,atletë,mundesa, aktorë dramash, aktore humori,ku po ti përmendi,se cfarë ju ke bërë ketyre emrave të medhej ,ku ti ske për ti fituar respektin e tyre zoti Zv ministër i mbrenshëm Besfort Lamellari kurrë,si Hysen Zmijani ,Deto Zmijani,Luan Zmijani,Denis Zmijani,Farida Zmijani Ramadani, Selman Gruda,Xhabir Gruda,Aziz Gruda,Bujar Gruda,Shpetim Gruda…Adem Smajli,Suad Durraj, Muhamet Halili, Adem Halili, Bimo Fakja,Beqir Osmanagiqi,Medo Cuciçi,Shuajp Keraj,Sule Gjyrezi,Istref Kepa,Ilir Kepa, Qamo Halluni, Selman Cukali,Myzafer Mani,Fatmir Lugji,Qamil Medja,Agim Medja,Artan Medja,Fatmir Axhani, Ferid Borshi,Arvid Hoxha, Lulzim Bersheni,Kujtim Shaba,Agron Gjyrezi, Ardian Barbullushi, Astrit Mlloja,Arben Mlloja,Artur Mlloja,Astrit Isufi,Ardian Shiroka,Petrit Osmani, Gjulio Zefi,Dilaver Cufi,Ali Murrizi,Artan Durro,Ardit Qiellza,Halit Gerqerja, Qazim Elbasani,Zuk Çela,Metush Gerqari, e shume te tjera artista, kengetare e muzikanta si i madhi ndjere paste Gezim Kruja,Bes Çinari,Smajl Alia, Muhamet Çekini, Dana Xhaj,Elez Kadria, bejtaxhi Shaban e Hasije Rrjolli, Dilaver Cufi,Njazi Burgia, Mergim Muja, kengetarët Adnan Bala,Genc Muhja,Muhamet Qazimi,Edmir Malja, Keto Begoviçi, Lap Logu, muzikantat Adem Smajli, Alush Bytyqi Fatmir Mesi,Qemal Tusha,Myrto Dibra, Berhan Kraja e shume te tjerë, që s’me kujtohen.

16.Miq e shokë Rusjane kudo ku jeni nepër botë me qe jemi shumë të përsekutuar si lagje…. Ndoshta edhe nga Tirana, do e bëjme koncertin edhe më të madh sa të lirohet gjendja e Korona Virusit.