Në Gjermani ulen vdekjet nga koronavirusi

Gjermania e cila nuk është shumë e prekur nga koronavirusi në krahasim me vendet e tjera në botë sot ka shënuar 41 viktima.

Sipas autoriteteve shëndetësore deri më tani në vend janë regjistruar 5,086 viktima. Ndërkohë mediat vendase kanë bërë më dije se gjatë 24-orëve janë infektuar me sëmudjen vdekjeprurëse 591 pacientë dhe në total numri i të prekurve ka shkuar në 149,044persona.

Po ashtu mediat kanë reportuar se deri më tani janë shëruar 95,200 persona dhe në gjendje kritike për jetën janë janë 2,889 pacientë.

Ajo që vihet re është se janë rritur rastet e reja por nga ana tjetër janë ulur vdekjet. Në krahasim me ditën e djeshmë numri i jetëve të humbura ka rënë ndjeshëm pasi dje janë rregjistruar 224 persona.