Covid-19/ Përkeqësohet Kryeministri Boris Johnson

Kryeministri Boris Johnson është marrë në kujdesin intensiv në spital për shkak të luftës që po bën me koroanvirusin ndërsa gjatë dfitës së sotme ishte raportua se gjendja e tij shëndetësore ishte përmirësuar.

Kryeministri, 55 vjeç, u pranua në Spitalin St Thomas ‘në Londër me “simptoma të vazhdueshme” të Dielën.

Kryeministri u zhvendos në njësinë e kujdesit intensiv në spitalin e Shën Thomait rreth orës 19:00 të së hënës në mbrëmje. Ai mbetet i ndërgjegjshëm në momentalisht dhe është zhvendosur si masa paraprake nëse ai kërkon ventilim për të ndihmuar shërimin e tij, tha zyra e tij.

“Që nga e diela në mbrëmje, Kryeministri ka qenë nën kujdesin e mjekëve në Spitalin St Thomas”, në Londër, pasi u pranua me simptoma të vazhdueshme të koronavirusit, “tha një zëdhënës.

“Gjatë kësaj pasdite, gjendja e Kryeministrit është përkeqësuar dhe, me këshillën e ekipit të tij mjekësor, ai është transferuar në Njësinë e Kujdesit Intensiv në spital.”

Dominic Raab, sekretari i jashtëm do të deputetojë për kryeministrin në udhëheqjen e përgjigjes së Mbretërisë së Bashkuar ndaj koronavirusit.

“Kryeministri i ka kërkuar Sekretarit të Jashtëm Dominic Raab, i cili është Sekretari i Parë i Shtetit, të deputetojë për të aty ku është e nevojshme”, tha zëdhënësi.

“Kryeministri po merr kujdes të shkëlqyeshëm dhe falënderon të gjithë stafin e NHS për punën dhe përkushtimin e tyre të palodhur”.