Pse viruset vijnë nga Kina?

Shefqet DELIALLISI

Me origjinë nga Kina shpërtheu pandemia e Gripi Aziatik në vitin 1957, prej së cilës vdiqën 2 milion njerëz dhe 1 miliard u infektuan.

Me origjinë nga Kina shpërtheu dhe pandemia e gripit Hong Kong në vitin 1968, që shkaktoi rreth 1 milion të vdekur dhe më shumë se 250 milion të infektuar.
Në atë kohë me shpoti thuhej : “Kur Mao Ce Duni tështin në Kinë gjithë bota sëmuret.”

Dhe historia vazhdon…

Me origjinë nga Kina shpërtheu edhe epidemia SARSI-t në 2002 (nga provinca Guangdong)

Me origjinë nga Kina shpërtheu dhe pandemia e fundit, COViD-19…

Pse viruset ”i bien nga Kina” për t’u shpërndarë në gjithë botën ?

Pse viruset vijne nga KinaKina para se të paraqitet si pjesë e zgjidhjes së problemit me ndihmat e saj, duhet ta konsderojë veten pjesë kryesore të problemit.
Sigurisht që s’është rastësi që këto epidemi janë përhapur nga Kina.