Plas sherri për ndihmat në Vlorë: Bëjnë biznes me pakot, ia japin kujt i do qejfi…

Një situatë kaotike është paraqitur mëngjesin e sotëm në njësitë administrative të Vlorës, dhe në lagjet e qytetit, ku qytetarët janë përplasur për shpërndarjen e ndihmave nga ana e pushtetit lokal.

Pa asnjë masë mbrojtëse, shumica e tyre qendrojnë në radhë ngjitur me njëri tjetrin, në mënyrë që të sigurojnë marrjen e ndonjë ndihme, raporton gazetarja e Fax News Afrovita Hysaj.

Një prej qytetareve tregon se ka djalin e paralizuar, dhe nuk ka marrë asnjë ndihmë, pasi ato ndahen sipas qejfit, dhe marrin ata që nuk u takojnë.

“Kam djalin të paralizuar dhe nuk më kanë dhënë asnjë ndihmë, japin kujt i do qejfi, kam nevojë për bebelina, nuk jam keq për një pako me makarona. U japin kujt i do qejfi”, shprehet një grua me lot në sy.

Ndërkohë që një tjetër grua shprehet se ajo rrit disa fëmijë jetimë, dhe sërish nuk ka marrë asnjë ndihmë nga ana e shtetit.

“Ku do ankohem unë, ku të shkoj”, shprehen më tej qytetaret.

Skena të ngjashme u panë dje dhe në qytetin e Beratit, ku qytetarë të ndryshëm u drejtuan tek Drejtoria e Shërbimit Social për të kërkuar pako ushqimore pasi rezervat e tyre kanë mbaruar dhe nuk kanë më asgjë çfarë të konsumojnë.

Njërëzit janë dyndur duke kërkuar ushqime ndërkohë që policia ka ndërhyrë për ti shpërndarë duke debatuar me qytetarët.