Bill Gates: Çfarë duhet të bëjë SHBA kundër coronavirusit

Bill Gates la pas një karrierë në industrinë e teknologjisë për t’u përqendruar në luftimin e sëmundjeve në të gjithë botën.

Gates u bashkua nga Dr. Trevor Mundel, i cili drejton punën globale të Fondacionit Gates, dhe Dr. Niranjan Bose, këshilltari kryesor i tij shkencor, raporton “Metro”, transmeton lajmi. net.

Së bashku ata shtruan pyetje posaçërisht në lidhje me COVID-19 dhe përgjigjen ndaj tij nga baza aktive e përdoruesit të Reddit.

Gates u pajtua me qeveri të ndryshme se izolimi i njerëzve ishte mënyra më e mirë për t’u marrë me shpërthimin dhe për të provuar dhe menaxhuar rrjedhën e sëmundjes.

Disa vende në zhvillim nuk do të jenë në gjendje ta bëjnë atë. Gates gjithashtu tha se duhet të presim që distanca sociale të vazhdojë për ca kohë akoma.

Miliarderi sugjeroi ta shikonte Kinën si një shembull. Koronavirusi e ka origjinën në Kinë dhe kështu është disa muaj përpara nga pjesa tjetër e botës.

Pas një veprimi të shpejtë dhe një mori mbylljesh, vendi tani po raporton se rastet e koronavirusit po bien.

Ai sugjeroi që Shtete e Baskuartav të Amerikës duhet të krijojnë një portal qendror, ku qytetarët të mund të shkojnë për të mësuar dhe të porosisin komplete të testimit në shtëpi bazuar në simptomat e tyre dhe statusin e përparësisë, siç janë të moshuarit.