Nga India në SHBA, mjekët gjejnë zgjidhjen ndaj koronavirusit

Islam VELIU

-Kina ka mbyllur spitalin e saj të fundit për koronavirus. Nuk ka më raste që ti detyrojë ti mbajnë të hapura.

-Mjekët në Indi kanë qenë të suksesshëm në trajtimin e koronavirusit. Kombinimi i barnave të përdorura: Lopinavir, Retonovir, Oseltamivir së bashku me Chlorphenamine. Ata do të sugjerojnë të njëjtin ilaç, globalisht.

-Studiuesit e Qendrës Mjekësore Erasmus pretendojnë se kanë gjetur një antitrup kundër koronavirusit.
-Një gjyshe kineze 103-vjeçare ka patur një shërim të plotë nga COVID-19 pasi u trajtua për 6 ditë në Wuhan, Kinë.

-Apple rihap të 42 dyqanet në Kinë.
-Klinika Cleveland zhvilloi një test COVID-19 që jep rezultate në orë, jo në ditë.
-Lajm i mirë nga Koreja e Jugut, ku numri i rasteve të reja po bie.

-Italia është goditur shumë, thonë ekspertët, vetëm sepse ata kanë popullsinë më të vjetër në Europë.
-Shkencëtarët në Izrael ka të ngjarë të njoftojnë zhvillimin e një vaksine koronavirus.
-3 pacientë të koronavirusit nga Maryland janë rikuperuar plotësisht; janë në gjendje të kthehen në jetën e përditshme.

-Një rrjet shkencëtarësh kanadezë po bëjnë përparim të shkëlqyeshëm në studimin e Covid-19.
-Një kompani bioteknike e San Diego është duke zhvilluar një vaksinë Covid-19 në bashkëpunim me Duke University dhe Universitetin Kombëtar të Singaporit.

-Rasti i parë pozitiv i COVID-19 i Krahinës Tulsa është rikuperuar. Ky individ ka kaluar dy teste negative, kjo tregon rikuperim.

-Të 7 pacientët që ishin duke u trajtuar në spitalin Safdarjung në New Delhi, janë rikuperuar.
-Plazma nga pacientët e rikuperuar së fundmi nga Covid -19 mund të trajtojë të tjerët të infektuar nga Covid-19.

-Pra, nuk janë të gjitha lajmet e këqija. Le të kujdesemi për njëri-tjetrin dhe të qëndrojmë të përqendruar për sigurinë e atyre që kanë më shumë nevojë.