Kufizimi i testit të virusit me pasoja katastrofale

Sali Berisha

Kufizimi i testit te Koronavirusit nga Edvin Çekap Maska dhe Ndrikull Hajni Maska eshte akt kriminal! Nje qendrim i tille kriminal ka pasoja katastrofale per shoqerine!

Te dashur miq, kufizimi i testit te Koronavirusit nga Edvin Çekap Maska dhe Ndrikull Hajni Maska eshte akt me pasoja katastrofale per shoqerine pasi favorizon perhapjen e epidemise dhe nuk lejon asnje kontroll real te saj.

Kufizimi i testit ben te mundur qe qindra mijra persona te infektuar te mos zbulohen dhe levizin lirshem dhe infektojne dhjetra mijra te tjere. Testet e kryera gjer sot nuk jane as nje e dhjeta e testeve qe duheshin bere!

Keshtu, ne rast se ne spitalin e Durresit, ku rasti ishte vertet nje bombe virale, u derguan vetem 55 tampone (sipas qytetarit dixhital) minimumi testin duhet ta benin i gjithe personeli mjekesor dhe punonjesit e tjere te spitalit, te gjithe familjaret e tyre dhe te shoqeruarit me ta si dhe te semuret e shtruar aty.

Me nje llogari te perafert per te patur njohuri te plota per pasojat e bombes virale te Durresit duhet te testoheshin te pakten 1500 persona. Vetem kjo do bente te mundur shume me teper se çdo mase tjeter te identifikoheshin personat e infektuar dhe te kufizohej perhapja e epidemise ne Durres.

Denoj si te papergjegjshme dhe kriminale politiken e kufizimit te testit te koronavirusit dhe perqendrimin e berjes se tij ne nje qender te vetme per gjithe vendin. Shqipria eshte i vetmi vend i botes me epidemi koronavirusi qe ka perqendruar ne nje qender te vetme testin e koronarovirusit. Kjo behet per dy qellime!

Se pari per te kontrolluar direkt nga Edvin Çekap Maska dhe Ndrikull Hajni Maska berjen ose mosberjen publike te cdo rezultati. Se dyti, mungesa e fondeve te nevojshme per te disponuar sasine e kiteve per heqjen e kufizimeve per testin dhe per te hapur me urgjence qendra te tjera rajonale per testin e koronarovirusit!

Se fundi, duke shprehur mbeshtetjen time te plote te per te gjithe punonjesit e sherbimit shendetesor te vendit, ju bej thirrje te mos lejonje ne asnje rast te keqperdoren per te mbeshtetur politikat kriminale te papergjegjshme te dyshes famezeze Edvin Çekap Maska dhe Ndrikull Hajni Maska.

Ju bej thirrje qytetareve jashte çdo paniku te zbatojne me perpikmeri dhe durim rregullat per parandalimin dhe luften kunder epidemise se Koronavirusit. sb