Përkeqësimi i situatës nga koronavirusi, Kina dërgon ekipe ekspertësh mjekësorë në Itali

Një ekip  mjekësh kinezë me përvojë janë nisur për në Itali bashkë me anëtarë të Kryqit të Kuq të Pekinit dhe specialistë nga Qendra Kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Pekini ka ofruar ndihmë të ngjashme për Iranin dhe Irakun për të përmirësuar përhapjen e virusit që shpërtheu për herë të parë në Kinën qendrore. Më shumë se 4,200 njerëz kanë vdekur dhe janë mbi 117,000 të infektuar – shumica e tyre në Kinë.

Italia është vendi më i goditur pas Kinës.

Rastet gjithashtu vazhdojnë të rriten në Francën dhe Gjermaninë fqinje. Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se deri në 70 përqind të gjermanëve mund të infektohen.