Shumë e rëndësishme!

Lani duart shpesh. Disifektoni shpesh celularët. Shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit që vuajnë nga infeksione akute të frymëmarrjes.

 

 Shmangni përqafimet dhe shtrëngimet e duarve. Ruajtja, në kontaktet sociale, një distancë prej të paktën një metër. Higjiena e frymëmarrjes (teshtitja dhe / ose kollitja në shami duke shmangur kontaktin e duarve me sekrecione të frymëmarrjes).

 

Shmangni përdorimin e pritshëm të shisheve dhe gotave, veçanërisht gjatë sporteve. Mos prekni sytë, hundën dhe gojën me duart tuaja. Mbuloni gojën dhe hundën nëse teshtitni ose kolliteni. Mos merrni ilaçe antivirale dhe antibiotikë përveç nëse përshkruhen nga mjeku juaj.

 

Pastroni sipërfaqet me dezinfektues të bazuar në klor ose alkool. Përdorni maskën vetëm nëse dyshoni se jeni i sëmurë ose nëse kujdeseni për njerëz të sëmurë.

 

MOS U FRIKËSONI DHE MOS U PANIKOSNI! Kush ka frikë nga errësira të ndezë dritën : le të mos luajmë, por të EDUKOJMË veten dhe të tjerët, TË INFORMOHEMI dhe TË INFORMOJMË! Pse të KUFIZOJMË lirinë TONË? Nëse ka një përmbytje dhe ne duhet të shpëtojmë veten tonë, DUHET TË QËNDROJMË në bregun e lumit DHE TË PRANOJMË me vetëdije NDALIMIN DHE MOSAFRIMIN brigjeve TË LUMIT!

 

Mjekët, teknikët dhe infermierët DO TA GJEJNË veten duke trajtuar një EMERGJENCË të vërtetë shëndetësore dhe kanë nevojë për ndihmën e të gjithë neve. VIRUSI KA NJË PËRHAPJE SHUMË MË TË SHPEJTË SE GRIPI NORMAL PRANDAJ NUK DUHET TË VËMË NË SFORCO SISTEMIN SHËNDETËSOR KOMBËTAR I CILI NUK DUHET TË JETË NË SHËRBIM VETËM TË TË SËMURËVE ME COVID19 POR EDHE TË GJITHA EMERGJENCAVE TË TJERA SHËNDETËSORE TË POPULLATËS! ËSHTË THELBËSORE që të kufizohen sa më shumë infektimet, për të minimizuar kontaktet me njerëzit e tjerë.

 

VIRUSI MUND TË RIPRODHOHET VETËM NË TRUPIN TONË , NËSE E KUFIZOJMË KËTË MUNDËSI AI NUK DO TË MBIJETOJË. KUFIZIMI I PËRHAPJES SE VIRUSIT ËSHTË DETYRË E SEJCILIT PREJ NESH ! KUFIZIMI I PËRHAPJES SË VIRUSIT VARET NGA ZVOGËLIMI I KONTAKTEVE TONA SOCIALE ,

 

NGA VETËDIJA DHE PËRGJEGJËSIA E TË GJITHËVE ! DUHET TË MENDOJMË PËR TË GJITHË NJERËZIT E BRISHTË QË SEICILI NGA NE MUND TË INFEKTOJË DHE T’JU RREZIKOJË JETËN! LE TU THEMI FAMILJARËVE TANË TË MOSHUAR QË TË RRINË NË SHTËPI DHE T’JA U SJELLIM NE USHQIMET ! NE TË GJITHË DUKE PËRFSHIRË EDHE TË RINJTË DUHET TË KUFIZOJMË PËRHAPJEN E VIRUSIT DUKE SHPËTUAR JETËN E PRINDËVE AFËRMVE DHE TË MIQVE TANË!