Koronavirusi/ Në Kinë gjithnjë e më pak të infektuar, në botë më shumë

Numri i të infektuarve nga coronavirusi në Kinë po zvogëlohet, dhe numri i tyre po rritet ndjeshëm në Evropë, Korenë e Jugut dhe Iran.

Është bërë i dukshëm rritja e numrit të të vdekurve dhe numrit të të infektuarve në Italinë fqinje, dhe kjo sigurisht ka alarmuar edhe këtë vend. tashmë numri i të infektuarve është rritur në 2502 njerëz, pothuajse 250 më shumë se numrat që ishin aktualë dje rreth orës 19:00, transmeton Telegrafi.

Rritja e fortë e epidemisë jashtë Kinës është e dukshme edhe në numrin e të vdekurve. Për shembull, në Itali, gati vdiqën më shumë njerëz se në të gjithë Kinën për shkak të një tendosjeje të re coronavirust dje. Kina regjistroi 33 vdekje të reja dje, ndërsa Italia 28. Në Itali, 80 njerëz vdiqën në total.

Coronavirusi i ri është përhapur më shpejt jashtë Kinës ditët e fundit sesa në atë vend, ku rastet e para të infeksioneve u raportuan në fund të vitit të kaluar.

Në të gjithë botën janë raportuar 93,000 pacientë dhe 3200 vdekje nga coronavirusi.

Në Kinë, 80.270 u infektuan dhe 2,881 vdeiqën, në Iran 2.336 të infektuar dhe 77 vdekje.

Në Korenë e Jugut, sipas të dhënave më të fundit, 5328 janë infektuar dhe 32 kanë vdekur. Në Japoni, numri i pacientëve të infektuar ka tejkaluar një mijë.