Ballina Kryesore Basha me programuesit e rinj: Me vizionin e duhur qeverisës e ardhmja...

Basha me programuesit e rinj: Me vizionin e duhur qeverisës e ardhmja juaj është këtu!

Kryetari i PD, Lulzim Basha, në kuadër të turit “Po të dëgjoj”, zhvilloi një vizite në Startup-in Albanian Business Partners për të dëgjuar rreth potencialit të sektorit.

Sipas asaj që shkruan lideri i opozitës në Facebook, u bisedua me programuesit e ardhshëm për ti siguruar se me vizionin e duhur qeverisës e ardhmja e tyre është këtu, në vendin e tyre, si garanci për mirëqenien e tyre dhe ekonominë shqiptare.

“Gjatë një vizite në Startup-in Albanian Business Partners për të dëgjuar rreth potencialit të sektorit. Drejtuesi i kësaj qendre vuri theksin te nevojat për politika të reja mbi taksat dhe arsimimin. Bisedova me programuesit e ardhshëm duke i siguruar se me vizionin e duhur qeverisës e ardhmja e tyre është këtu, në vendin e tyre, si garanci për mirëqenien e tyre dhe ekonominë shqiptare. Po të dëgjoj”, shkruan Basha në postimin e tij.

Biseda me programuesit

Lulzim Basha: Përshëndetje, si kaluat?

Qytetarja: Mirë.

Basha: Si jeni?

Drejtuesi i qendrës: Si jeni?

Lulzim Basha: Mirë se të gjej! Si je?

Drejtuesi i qendrës: Mirë se erdhe. Këtu kemi ekipin e zhvillimit. Atëhere jemi duke e marrë me disa projekte smart. Teknologjia është e ardhmja. Dhe Shqipëria ka treguar që të gjithë djemta dhe vajzat e reja, që kanë shumë pasion për teknologjinë mund të ecin shumë përpara në një kohë shumë të shkurtër.

Lulzim Basha: Se dhe qeveria ka detyrat e veta apo jo?!

Drejtuesi i qendrës: E vërtetë, e vërtetë. Qeveria mund ta lehtësojë jashtë mase shumë. Tatohemi dy herë. Nëse do të ishin më të ulëta padyshim që ato para do të shkonin për trajnime dhe do të shkonin për investime në kapitale njerëzore. Këtu kemi disa mendje të ndritura. Unë ngela shumë i impresionuar në fakt kur i mora në intervistë. Pa dyshim disa prej tyre kanë edhe ide interesante për Start- Up. Kështu që këtu ne mundohemi të diskutojmë edhe për çështjen e Start- Up. Pra se si ngrihet një Start- Up…

Lulzim Basha: Këta janë zhvilluesit, këta janë designer.

Drejtuesi i qendrës: Një mix, një mix- team.

Lulzim Basha: Nuk ka profesion më të mirë se ky, edhe për ju që të rrini këtu edhe për Shqipërinë që të përfitojë. Sikur një pikë prej asaj që ka sot në botë të derdhet në Shqipëri këtu ka mundësi të pafundme për të gjithë Shqipërinë.

Drejtuesi i qendrës: Gazeta me përvjetorë të ndryshëm të pavarësisë.

Lulzim Basha: Problem solvers.

Drejtuesi i qendrës: Ishte kënaqësi.

Lulzim Basha: Faleminderit!

Exit mobile version