Ish-deputeti publikon dokumentat: Subashi presion kryetarëve të fshatrave të zgjedhur me votë të dorzojnë vulat!

Nga Luan BAÇI

Subashi i Bashkisë në Fier vazhdon të uzurpojë çdo pushtet, është i pangopur në babëzinë e tij. Nuk tërhiqet para asgjëje, dërgon emisarët e tij në shtëpitë e Kryetarëve të fshatrave, (shihni foton) dhe bëjnë presion për të dorzuar vulën që disponojnë nga zgjedhjet e kaluara të pas 2015.

Subashi i bashkise hedh gurin dhe fsheh dorën.

Nuk firmos asnjë shkrese vetë, por ka zonjën Peshkpia, që pasi u stërvit mirë, në qeverrisjen e PD, si shefe e financës (nën kupto shefe e vjedhies) në Albpetrol, tani menaxhon financat e bashkisë dhe si nënkryetare hedh firmën kuturu.

Drejtuesit e Nj V, verberisht dhe si skellevër, të bindur për atë palo rrogë, shkojnë dhe bëjnë presion te kryetarët e zgjedhur me votë që t’ju marrin vulën dhe ta kalojnë atë, te të përzgjedhurit e Subashit.

Subashajt nuk ndalojnë, i duan të gjitha.

Zotërinj!
Kryetarët e fshatrave janë zgjedhur, nga banorët dhe e kanë marrë vulën nga institucioni, pas një proçesi të rregullt ligjor.

Ju e dini, që pas mbarimit, të mandatit, duhet të mblidhen banorët e çdo lagjeje të fshatit dhe të zgjedhin nga një përfaqësues dhe këta përfaqësues, të zgjedhur nga banorët, mbledhen dhe zgjedhin kryetarin.

Zbatoni proçesin në këtë mënyrë dhe pas kësaj, fituesi merr detyrën, dhe për rrjedhojë edhe vulen.

Vula nuk të bën kryetar, kryetar të bën vota.

Por Subashi i bashkisë, si gjithë Subashët, e tjerë të Ramës e duan pushtetin në tavolinë, e duan me emërim, e duan me të vjedhur.

Të gjithë ju, që po drejtoni këtë maskaradë, në vazhdën e maskaradës të vjedhjeve të votave dhe uzurpimit të pushteteve, duke nëpërkëmbur dhe varfëruar fierakët dhe shqiptarët, do të përgjigjeni para drejtësisë për veprimet tuaja.

Qytetarët do t’ju ndëshkojnë me gjykimin e tyre të drejtë.

Ne nuk harrojmë.

1 36

3 16

2 29