U përzgjodh si foto më e mirë mes 48 mijë fotove

Nga minjtë që ishin duke u përleshur në nëntokën e Londrës, deri te orangutangu i mposhtur afër një ringu, këto janë fotot kryesore të konkursit të Muzeut të Historisë Natyrore, të jetës së egër për Fotografinë e Vitit.

Minjtë e tërbuar në nëntokën e Londrës fituan konkursin vjetor, pasi Sam Roëley kapi një përleshje të vogël për ushqim, transmeton Telegrafi.

Ajo doli në krye pasi 48,000 fotografi të kafshëve u dorëzuan këtë vit në konkurs, me vetëm 25 duke bërë listën e shkurtër përfundimtare të imazheve nga kafshët e ndryshme.

Trupi gjykues tha: “Sam zbuloi mënyrën më të mirë për të fotografuar minjtë që banonin në nëntokën e Londrës dhe ajo që kishte kapur ishte mjaft mbresëlënëse”.

“Ai vetëm pa se ata po luftonin për copëza ushqimesh të rënë nga pasagjerët. Kjo luftë zgjati shumë shkurt, përpara se njëri prej tyre t’a marrë ushqimin dhe pastaj ata shkuan në rrugët e tyre të ndara”.

Një tjetër hyrje me titull ‘Humbja e Luftës’ ishte ndër më të lavdëruarit, pasi Aaron Gekoëksi tregoi një orangutang në veshjet e boksit në Safari Ëorld të Bangkok.

Imazhe të tjera mahnitëse tregojnë drerin e bardhë të Arktikut të kamufluar kundër borës dhe një jaguar që mbante një anakonda me këlyshin e saj.