Albin Kurti flet për “përplasjen” me Ramën në Tiranë

Albin Kurti ka shpjeguar sot gjatë diferencat që pati me Edi Ramën gjatë takimit në Tiranë për sa i përket shengenit Ballkanik. Ndërsa kryeministri kosovar foli për një makro Shengen mes shqiptarëve homologu i tij ia ktheu se ai nuk mund të realizohet pa bërë mini shengenin ballkanik.

Albin Kuri e pranoi pa hezitim se midis tij dhe Ramës ka dallime në këtë pikë. Gjatë një interviste për Rubikon në KTV ai e ironizoi mini Shengenin duke e quajtur më shumë një ide sesa një projekt konkret.Vëretja tjetër e tij qe se ky proces nuk mund të fillohet duke pasur si partner kryesor Serbinë.

“Unë nuk mendoj që kjo është një përpjekje për ringjalljen e Jugosllavisë, por as e përjashtoj që në Serbi ta imagjinojnë si një nismë për krijimine Jugosllavisë së katërt”, tha ai.

Megjithatë Albin Kurti nuk e përjashtoi kategorikisht mundësinë që të ulet në tryeza për këtë nismë. “Ne nuk i kemi në duar dokumentat e tre takimeve të para. Vetëm pasi të njihemi.me to do të vendosim në qeverinë e Kosovës” tha ai duke shtuar:”Nuk e perjashtoj apriori pjesmarrjen ne tryezë”.