Pafuqia e Edi Ramës për të ndryshuar fatin e tij

Nga Red VARAKU

Nuk besoj se Edi Rama e ka dashur këtë fat, por ai është i pafuqishëm ta kundërshtojë atë. Ai tashmë ka hyrë në histori si kryeministri më i dështuar dhe i korruptuar i pluralizmit dhe kryeministri me bilancin më të dobët të qeverisjes këto 30 vjet.

Nga pikëpamja ekonomike ai ka administruar një buxhet gati sa dyfishi i Berishës, ka marrë borxhe sa të gjitha qeveritë bashkë këto 30 vjet, por asnjë qindarkë nuk ka përfunduar në shërbim të qytetarëve. Arsimi, shëndetësia, shërbimi policor si dhe shërbimet e tjera publike jo vetëm nuk janë përmirësuar, por janë përkeqësuar si asnjëherë tjetër.

Sipas një analize të thjeshtë, të taksave që ka mbledhur dhe borxheve të marra, dhe mënyrës se si janë administruar, ai ia ka dalë të shkatërrojë klimën e biznesit dhe të rendisë Shqipërinë në listën e vendeve më të korruptuara në botë, ndërsa veten si kryeministrin më të dështuar të këtyre 30 viteve.

Nga pikëpamja politike ai e ka dëmtuar në mënyrë të parikuperueshme bazën dhe kohezionin e brendshëm të PS-së. Ai arriti ta shkatërrojë Partinë Socialiste duke asgjësuar procesin politik në parti dhe duke ia lënë në dorë administrimin e partisë grupeve kriminale, të cilët emërojnë dhe pushojnë cilindo që nuk i përgjigjet interesave të tyre.

PS sot është kthyer në një grupacion të lodhur dhe të demoralizuar nga imoraliteti politik, ku mbizotëron një klimë frike dhe terrori dhe ku askush nuk guxon të kundërshtojë apo të nxjerrë zë.

Gjithashtu ai arriti ta përçajë thellësisht të majtën si askush tjetër më parë. Partia Socialiste sot është më e vetme se kurrë dhe ka në koalicion disa emra fantazmë që nuk përfaqësojnë asgjë dhe askënd.

Ai nuk po bën asgjë për ta bashkuar të majtën dhe këtë sigurisht nuk e bën pa qëllim. Qëllimi është pastrimi i saj nga elementë që nesër mund ta rrezikojnë planin e tij për të sjellë eunukun Veliaj në krye të PS-së, në mënyrë që të vazhdojë ta drejtojë PS-në edhe pasi të largohet.

Nga pikëpamja e përpjekjeve për asgjësimin e Opozitës, për të cilën pati investuar miliona euro, plus favore të tjera, ai ka dështuar plotësisht . Çdo përpjekje e tij dhe çdo diversion me mercenarët e tij brenda dhe jashtë PD-së, jo vetëm nuk e ka dëmtuar Opozitën , por e ka forcuar atë.

Përpjekjet e tij për ta përçarë atë në fakt e kanë pastruar atë nga një establishment i korruptuar brenda saj, të cilët ishin kthyer në kancerin që shkaktoi dhe humbjen e PD në zgjedhjet e viti 2013.

Në këto kushte ai po e fut Partinë Socialiste në një kontrast të thellë politik me Opozitën . Ai po lë pas vetes si trashëgimi jo vetëm një shterpësi politike, por edhe një shkretinë ekonomike.
Gjithsesi, në kuadrin e luftës politike

nuk mund ta lëmë pa asnjë meritë. Ky njeri ka meritën që e nxorri cullak shëmtinë dhe perversitetin e rilindjes në sytë e shqiptarëve.

Opozita do ta kishte shumë të vështirë të bindte shqiptarët , nëse nuk do të kishte përballë një dordolec politik si ky.