Kina eleminon mjekun që zbuloi konavirusin

Perndjekja e doktorit kinez, modeli i “Anti shpifjes” se Rames. Vdekja e Dr. Wenliang ne Kine, ka krijuar nje vale te gjere protestash aty, pikerisht per perndjekjen, qe ju be nga shteti atij per nje te vertete te madhe qe deklaroi.

Ai vdiq dje i infektuar nga virusi “Kinez”, duke mjekuar pacientet e tij. Qe ne dhjetor te vitit te kaluar ky mjek arriti te kuptoje rrezikun e ketij virusi te ri, qe po qarkullonte duke dhene i pari alarmin.

er kete ai u perndoq nga policia nen akuzen se po “perhapte zhurma te pa verteta”, ashtu sic ndodhi edhe te ne pak kohe me pare ne kontekste te ndryshme, por per motive te njejta qe kerkojne te ndalojne te verteten, ashtu si krijon premisat Paketa “Anti Shpifje” e Rames, ligje keto qe godasin lirine e shprehjes e te medias.

Ne qe kemi provuar diktaturen, Nenin 55 te agjitacion e propagandes e dime mire se ku te con kjo rruge kufizimesh te te drejtave e lirive, rruge qe qe ka per model vetem realitetet autokratike.

Fatkeqesisht koha tregoi se Rama jo vetem i ka shume per zemer keto modele, por dhe qe po perpiqet fuqimisht t’i implementoje ketu, duke devijuar rende keshtu vendin nga parimet e demokracise, rruga europiane e Perendimore.