Von der Leyen: BE duhet të bëjë më shumë ndaj…

Komisioni Europian filloi sot përpjekjet për të rritur luftën kundër kancerit, ku një në katër qytetarë të BE-së vdesin nga kjo sëmundje, sipas statistikave të publikuara për Ditën Botërore të Kancerit.

Sipas presidentes së komisionit Ursula von der Leyen, shkalla e mbijetesës së kancerit ndryshon shumë në Bashkimin Europian.

Ajo shtoi se shumë persona e kanë përjetuar këtë situatë dhe BE mund të bëjë akoma më shumë në luftën kundër kancerit.

Von der Leyen theksoi rëndësinë e parandalimit të kancerit dhe mënyrës së shëndetshme të jetesës, duke u marrë me sport dhe duke ngrënë ushqim të shëndetshëm.