Emigrimi masiv, Dokle shpërthen kundër Ramës: Tradhëtarët na lanë pa atdhe

Prej rreth 3 vitesh është tërhequr nga politika pas një periudhë 27-vjeçare si deputet i Kuvendit të Shqipërisë por edhe në funksione të tjera drejtuese dhe të rëndësishme në Partinë Socialiste

Namik Dokle zgjodhi të mos ishte më pjesë active e politikës shqiptare në vitin 2017, kohë kur përkonte edhe me zgjedhjet e përgjithshme, ndërsa shumica e bashkive ishin fituar nga e majta, por që nga ana tjetër debate politik ishte zhvendosur tek kriminaliteti në politikë dhe në postet drejtese të shtetit, përfshirë parlamentin, drejtoritë, bashkitë etj.

Dokle njihet si një nga senatorët e PS-së i cili nuk është lakuar në karrerën e tij politike për ndonjë çështje që përbën precedent apo shkelje të normave që do të cënonin integritetin e tij.

Ish-deputeti socialist Namik Dokle përcjell një mesazh përmes vargjeve të At Gjergj Fishtës mbi të cilat shkruan “Britma e Gjergj Fishtës:

O Perëndi, a ndjeve?
Tradhëtaret na lanë pa Atdhe,
E Ti rri e gjuan me rrufe/ Lisat n’për male kot…
O Perendi, a ndjeve?
Tradhëtaret na lanë pa Atdhe,
E Ti rri e gjuan me rrufe
Lisat n’për male kot…

Në fakt duket sikur ish-deputeti i nxitur nga emigrimi masiv, përmes këtij mesazhi ka një akuzë ndaj qeverise dhe Rames qe ka 7 vite në qeveri, ndonëse nuk e përmend direkt me emër.