Mesazhi i Ambasadores së SHBA: Shërbyes publikë, bëni punët tuaja me besnikëri ndaj shtetit ligjor

Ambasadorja amerikane në Shqipëri, Yuri Kim, ka vënë theksin në rëndësinë e zbatimit të Reformës në Drejtësi, por ka përcjellë edhe një mesazh të qartë për “shërbyesit publikë”.

Në takimin e organizuar nga ministrja e Drejtësisë, pasditen e djeshme, ambasadorja Kim tha “për të gjithë ne sonte, qofshim amerikanë, gjermanë, shqiptarë, italianë, tha znj. Kim, pjesa më e madhe prej nesh, të gjithë ne në fakt, jemi qytetarë publikë, shërbyes publikë. Dhe jemi mbledhur këtu për të shënuar kauzën e nderuar “Drejtësi për të Gjithë” dhe po punojmë për të siguruar begatinë ekonomike dhe demokratike të Shqipërisë”.

“Ne mbartim një privilegj të madh dhe një detyrë edhe më të madhe për të siguruar besimin e publikut se do t’i bëjmë punët tona me integritet, me besnikëri ndaj shtetit ligjor dhe parimeve të paanësisë. Prandaj na quajnë shërbyes publikë…

Në çaste kritike, Shtetet e Bashkuara kanë qenë gjithnjë pranë miqve dhe aleatëve shqiptarë… Ky çast, ndërsa ju përpiqeni të zbatoni plotësisht reformën në drejtësi, është një prej tyre. Dhe ashtu siç e kam thënë më parë, për të gjitha çastet e kaluara, ashtu dua t’ju them sërish sonte, se në reformën në drejtësi, jemi me ju krah për krah”, u shpreh ajo.

1

Juri kim

2