Një marrëveshje paqeje për t’u përshëndetur!

Nga Sali BERISHA

Miq, me ndermjetesine e ambasadorit te SHBA ne RF te Gjermanise dhe njeharazi i derguar i presidentit te SHBA per Kosoven dhe Serbine, Richard Grenell dje midis Prishtines dhe Beogradit u arrit marreveshja per vendosjen pas 21 vitesh te fluturimeve ajrore Prishtine – Beograd.

Kjo marreveshje midis palesh te barabarta u pershendet nga Presidenti Trump si nje sukses i ambasadorit Grenell, Keshilltarit per Sigurine Kombetare te SHBA, O’ Brian dhe paleve nenshkruese.

Ajo u pershendet nga Sekretari i Pergjithshem i NATOs, Stoltenberg, si nje marreveshje ne funksion te mirekuptimit dhe paqes.

Por marreveshja u pershendet me bisht nen shale nga serbomadhi Vuçiç dhe vasali i tij ne Tirane Edvin Kristaq Zografi, i pari demagog dhe mashtrues i popullit te tij tha se ishte i kenaqur qe eshte Lufthansa dhe nuk ishte Air Serbia qe do te bente kete fluturim, pasi kjo do nenkuptonte njohjen e Kosoves.

Llogjike naive sipas te ciles jo firma si te barabarte me palen tjeter de facto njohja e Kosoves por ndermnarrja AirSerbia ishte me e rendesishme. Kurse i dyti, Edvin Kristaq Vasali ne pershendetjen e tij u gezua se marreveshjen e mbeshteti dhe Ramush Haradinaj qe ishte pale e saj.

Kesaj i thone Dudum hesap Dudum dhe turp kombetar! sb