Skandali Balla me milionat e eurove të Toyota Yaris nuk mund të mbyllet

Ilir ALLKJA

Kush mendon se dosja e “Toyota Yaris” me të dyshuar kryesor Taulant Ballën, mund të mb yllet kështu pa u hetuar aspak në themel, pa u marrë në pyetje të gjithë personat e përfshirë, e ka shumë gabim.

Kjo nuk është një çështje vetëm e drejtësisë shqiptare. Vonesa e stimuluar e prokurorëve dhe gjyqtarëve që e kanë kaluar procesin e vettingut dhe që zbatojnë parimin “kap çfar të kapësh”, shfaqën sot këtë teatër të turpshëm për sytë e shqiptarëve dhe jo vetëm.

Këshilli i Lartë i Gjyqësorit dhe Këshilli i Lartë i Prokurorisë duhet të hetojnë gabimet procedurale me dashje, që po sajojnë këtë teatër të turpshëm.

Hetimi i plotë i kësaj çeshtje, por edhe i lidhjeve të përfolura të Taulantit me krimin, duke dhënë edhe garancitë nga Gjykata për marrjen në pyetje të Taulantit e gjithë njerzve të përfshirë, janë hapat e vetëm për të hedhur dritë e për të bërë drejtësi në këtë dosje të rëndë.