Ballina Editorial Regjimi i votave të vjedhura…

Regjimi i votave të vjedhura…

Nga Bujar NISHANI

Rregjimi monist dhe më i korruptuari i këtyre 30 viteve të fundit po përpiqet të krijojë një tezë spekulimi për t’i ikur thelbit dhe përgjegjësisë madhore me propagandën e tij të sëmurë, për tryezën e reformës zgjedhore.

Regjimi i votave të vjedhura, i bashkëpunimit dhe vëllazërimit me krimin e organizuar po tenton ta quajë atë tryezë si një “marrveshje ku opozita vajti kokëulur”.

Në fakt këtij rregjimi nuk i ka mbetur të thotë më asgjë, veçse propagandës së sëmurë mjerane.

Tryeza për reformën zgjedhore nuk është kurrfarë marrveshje.

Opozita nuk ka shkuar asgjëkundi ku nuk i takon apo e kanë ftuar.

Maxhoranca dhe opozita janë ulur në vendet e një proçesi politik që ju përket atyre për shkak të asaj që përfaqësojnë.

Blloqet politike të përcaktuara nga qytetarët shqiptarë !

Reforma zgjedhore prej kohësh është përcaktuar si një proçes politik i detyrueshëm prej arbitrit ndërkombëtar që monitoron dhe vlerëson proçeset zgjedhore! OSBE/ODIHR.

Ajo çka është e veçanta në këtë proçes është fakti që opozita e detyroi mazhorancën ta nxjerrë proçesin jashtë Parlamentit, duke pranuar faktin e pakontestueshëm tashmë të delegjitimitetit të atij Parlamenti.

Kushdo e ka të qartë se ai Parlament sot nuk ka legjitimitet kushtetues, nuk ka legjitimitet politik, nuk ka moral qytetar, nuk ka kapacitet institucional.

Opozita që i kishte identifikuar prej kohësh këto dimensione skandaloze të këtij Parlamenti, detyroi më në fund edhe mazhorancën ta pranojë atë realitet të hidhur duke u ulur në tryezën jashtë parlamentare për reformën zgjedhore.

Edi Rama nuk do të donte kurrë të ekzistonte kjo tryezë ndaj nguli si provokim aty Gjiknurin me qëllimin e vetëm që opozita të refuzonte dhe të lëshonte vendin e vet politik në një proçes detyrash prej politikës.

Gjiknuri është thjesht mekanizmi i një sistemi kriminal dhe korruptiv të manipulimit zgjedhor.

Sistemi vetë është Edi Rama.

Kush mendon se Gjiknuri do ti ikë drejtësisë për jetësimin që i bëri sistemit kriminal e ka shumë gabim.

Edhe nëse opozita nesër në pushtet degradon dhe nuk kërkon drejtësi, atë nuk do ta harrojnë dhe lejojnë shqiptarët.

Shkrirja e mekanizmave të vjedhjes së zgjedhjeve do të nisë me çmontimin e sistemit kriminal, vetë Edi Ramës.

Ndaj në proçesin e reformës zgjedhore pak rëndësi ka ndërtimi i asaj tryeze.

Ajo që është themelore për opozitën dhe shqiptarët është produkti i saj.

Produkti që të kemi zgjedhje të lira, të drejta dhe të ndershme, jashtë ndikimit të krimit të organizuar dhe korrupsionit qeveritar.

Askush të mos çuditet që këtë proçes Edi Rama do të tentojë ta minojë çdo ditë.

E ndërkohë propaganda tipike e rilindsit do vijojë të ngrejë kurthe.

E megjithatë sfida qëndron tek produkti!

Exit mobile version