Reforma Zgjedhore është pika e parë e 9 kushteve të Bundestagut, largim i Ramës me zgjedhje të parakoshme

Lideri i opozitës, Lulzim Basha u shpreh gjatë bashkëbisedimit më gazetarët se, Këshilli Politik ka një axhendë dhe reforma zgjedhore do të miratohet në 15 mars.

I pyetur nga gazetarët, Basha u shpreh se Reforma Zgjedhore është pika e parë e 9 kushteve të Bundestagut dhe nisja e largimit të Ramës me zgjedhje të parakoshme.

Pyetje: Zoti Basha, a po ngjall PD pabesueshmëri tek mbështetësit, pasi duket s eka deklarata emotive se ju duket sikur legjitimuat simbolin e krimit Gjiknurin?

Basha: Nuk ka gjë më të pavërtetë dhe naive se kjo dhe të them se është propaganda e Edi Ramës. Kjo tezë është dalë nga Rama dhe u shpërnda nga kancelaritë e tij. Shqipëria do të ndryshojë përmes të njejtave mekanimzavbe që përparon dhe Evropa. Zbatimi I ligjit.

Të jap një përgjigje konkrete. Në kushtete bundestagut është dhe ndjekja penale e atyre që abuzuan me votat dhe në Rezolutën e PPP është përforcuar edhe me arrestimin e tyre.

Nuk ka për të pasur amnisti për gjiknurin, as ymer lalën, as dakon, askdn që ëhstë ëprfshirë në shitblerjen e votive dhe dërgimi I tyre është prioritet absolut. Ta kuptoni realitetin ashtu siç është” këta janë të gjithë ushtarë të Edi ramë.

Ndaj stigmatizimi i procesit të reformës zgjehdore vetëm se rënie viktimë e propagandës së Edi Ramës.
Zgjidha e vetme janë qytetarët e këtij vendi. Nëse ata vendosin të ulin kokën dhe të lënë vendin në mëshirën e kësja bande, nuk ka factor ndërkombëtar që mund të ndihmojë.

Kjo është një betejë që do ta bëjmë bashke më qyetetarët shqiptarë dhe do at fitojmë për qytetarët shqiptarë.

Pyetje: Ky takim mund të jetë një paradhomë për tu përballuar me zotin Rama dhe në një tryezë?
Basha: Ta përsëris për herë të parë të pestë, nuk është takim, por proces. Një vit më parë, ca nga mosdijenia, ca nga moskujdesi, dukej sikur gjërat shkonin fjollë por tani ka ndryshuar.

Synimet tona janë të qarta që të përfundonte brenda 15 marsit reforma zgjedhore dhe të detyrohet pala tjetër t’i ajpë fund cungimit të pushtetit, si parlamentit me marionetat ashtu dhe me ato të bashkive.

Pyetje: Pra, mekanizmi sipas jush është vetëm nëpërmje procesit të Reformës Zgjedhore?

Basha: Nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimet tona. PD dhe Opozita e bashkuar e kanë bërë të qartë që prej fillimit që kryesore është vullneti politik dhe për ne është e qartë se me Edi Ramën nuk mund të ketë zgjedhje të lira dhe të ndershme.