Ballina Aktualitet Rrëfimi tronditës: Si më dënoi dhe më lidhi me tel hetuesi i...

Rrëfimi tronditës: Si më dënoi dhe më lidhi me tel hetuesi i ish-Sigurimit Bujar Sheshi, sot anëtar i KLP

Ylli Krasniqi, ish i burgosur politik i diktaturës komunistë është një nga viktimat e hetuesit sigurims Bujar Sheshi, aktualisht anëtar i KLP-së. Krasniqi jeton aktualisht ne Gjermani pasi është larguar nga vendi qe ne vitin 1991 pas lirimit nga burgu. Z. Krasniqi, fisnik si shumica e te burgosurve polikë e ka te vështire te false për torturat dhe vuajtjet e tij ne hetuesinë e drejtuar nga Bujar Sheshi si dhe ndjekjen e tij nga Sigurimi para, gjate dhe pas burgimit te tij.

I pyetur nga gazeta “Minerva” , Ylli Krasniqi tregon një histori te shkurtër te përndjekjes se tij nga Sheshi dhe Sigurimi i Shtetit duke na premtuar se ne momentin e pare qe do te vije në Shqipëri do te jap një interviste me te pilotë. E veçanta ne dëshminë e Krasniqit është fakti se ai është arrestuar edhe përndjekur edhe pas arratisjeje ne Jugosllavi ne vitin 1989 me dosjen hetimore që i ka përgatitur Sheshi ne Fier. ‘Dosja e Bujar Sheshit ishte përcjelle nga Sigurimi apo ndoshta edhe nga vete hetuesi tek UDB-ja ne Beograd’ – thotë Krasniqi.

Deshmia e plotë e Krasniqit

Historia ime dhe e familjes sime është e shume e hidhur. Babai im erdhi ne Shqipëri ne vitin 1958 për shkak te përndjekjes nga UDB dhe regjimi serb ne Kosove. Ne rrjedhim nga një familje e njohur nacionaliste (Ballistësh) që prej katragjyshit. Kemi dhe shuma tokë ne Kosove, direkt ku gjenden minerale si kuarci, qymyri etj e gjitha në emër te babait tim. Kur babi im erdhi ne Shqipëri UDB-ja njoftoi sigurimin për qëndrimet nacionalistë e antikomuniste te familjes sime dhe ne automatikisht u klasifikim si armiq edhe nga qeveria shqiptarë dhe u vumë ne ndjekje te Sigurimit te Shtetit. Dihet qe bashkëpunimi komunistet bashkëpunonin direkt me serbet deri ne fund te reagimit te tyre e bashkojnë edhe sot.

Jam ndjekur hap pas hapi për tre vjet resht nga Sigurimi i Shtetit ne mënyre te veçantë nga Bamir Shehu qe prej muajit Shkurt 1980 deri në 5 Nëntor 1983 ditën e arrestit. Më ka përgjuar dhe ndjekur nga mbrapa ç’do lëvizje timen. Kishte në mbështetje Viktor Prendin dhe Lavdi Balla të cilët e informonin për çdo gjë qe beja un. Këta me dolën dhe dolën dhe dëshmitarë në gjyq ku dëshmuan sipas porosive qe kishin marre ne Hetuesi. Hetuesi i Sigurimit Bujar Sheshi ishte arkitekti i dosjes hetimore dhe përndjekjes sime. Me prangosi personalisht me urdhër te Reshat Leskaj ishte dhe hetuesi qe drejtoi hetimin dhe torturimin tim gjate muajve të izolimit.

Jam arrestuar në sallën ku mbaheshin mbledhje mbi ish kinemanë e vjetër lagja Kastriot-Fier në një mbledhje me të rinjtë të organizuar nga Sigurimi dhe Rinia Komuniste ekstra, vetëm për mua. Kryetari degës se Punëve te Brendshme Fier mbajti fjalën kryesore duke me cilësuar një “armik të popullit dhe partisë” e trajtoi çështjen sikur un isha terroristi e armiku me i madh i vendit. Ky spiuni apo hetuesi i zellshëm i Sigurimit Bujar Sheshi rrinte mbrapa meje. Mua me kishin ulur ne një karrige si ne bankën e te akuzuarit dhe këta drejtuesit e sigurimit me bënin gjyqin e pare publik.

Sheshi me pardesytë karakteristike te Sigurimit në këmbë mbas meje gjate gjithë kohës. Me ne fund, me fjalët “në emër te popullit je i arrestuar me lidhi me tel dhe më futen në birucën Nr.18 ne Degën e Brendshme, një birucë e tmerrshme e përgatitur enkas për vetëm për një person. Atje dihet se çfarë te priste dhune dhe tortura 24 ore. Sheshi drejtonte e urdhëronte gjithçka, nga presionin psikologjik natën dhe ditën dhe sidomos torturave fizike nga me çnjerëzoret.

Gjera qe tani dihet prandaj nuk po zgjatem ne detaje për to se është edhe një histori e gjatë dhe shume e trashtë. Mendojeni vete çfarë po ndodhte. Sapo kisha mbushur 18 vjeç dhe isha shpallur “armiku i madh i partisë”. Akuzat ishin nga me absurdet dhe me te rëndat. Akuzohesha për “agjentura me shtetin jugosllav” në bashkëpunim me gjyshen time 82 vjeçare si dhe me motrën e lindur në Kosovë. Ishte e tmerrshme ne nje familje nacionaliste qe kishin ardhur ne Shqipëri për ti shpëtuar terrorit serb akuzoheshim për agjente te serbeve me akuza te sajuar nga Sheshi dhe sigurimi . Me dënuan 12 vjet burg…!

Por persekutimi im nga Sheshi dhe sigurimi i tij nuk mbaron këtu. U lirova nga burgu ne vitin 1989 dhe me një here u arratisa ne Jugosllavi nga Mali i Zi. Atje me arrestuan Jugosllavet. Bëra 5 muaj Burg ne Prishtinë. Ne hetuesinë qe UDB me beri ne Prishtinë me akuzonin si për anti-Jugosllav e anti-serb. U befasova kur si prova me paraqitën dosjen time hetimore te Fierit te përgatitur nga Bujar Sheshi ku un kisha deklaruar qëndrimet dhe te familjes sime kundër serbeve dhe Jugosllaveve. Kështu u dënova dy here nga Bujar Sheshi, një here si agjent serb ne Shqipëri dhe një here si anti-serb ne Jugosllavi, ku bëra 5 muaj burg. Kam prova shkresore për dosjen e Sheshit qe i ishte përcjellë UDB-se ne Beograd po i kam ne shtëpinë time ne Prishtine me ti mare do t’iu a ve ne dispozicion për botim. Nuk është rasti i pare qe shqiptaret e Kosovës dënoheshin ne Jugosllavi me dosjet e përgatitura nga sigurimi i shtetit ne Shqipëri. Ata bashke ishin kudo dhe kurdo.
/Gazeta Minerva

Exit mobile version