Tërmeti/ Presidentja e KE publikon datën e mbajtjes së konferencës së donatorëve në Tiranë

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula Von der Leyen ka njoftuar në konferencën e shtypit me kryeministrin kroat, Andrej Plenkoviç datën për mbajtjen e konferencës së donatorëve në Tiranë.

Presidentja e KE ka lajmëruar sot se konferenca e donatorëve për Shqipërinë pas tërmetit të rëndë të 26 nëntorit që solli dhjetra viktima dhe pasoja të tmerrshme, do të mbahet më 17 shkurt.

“Komisioni Europian do të prezantojë medotologjinë e re për zgjerimin, por kjo nuk do të na pengojë për të avancuar me procesin e hapjes së negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut”, deklaroi presidentja e KE.

Konferenca e donatorëve ka për qëllim ofrimin e ndihmës për Shqipërinë pas tërmetit të 26 nëntorit.

termeti ne Durres