Berisha: Artisti denoncon qëndrimin hakmarrës të piktorit dështak ndaj artit dhe artistëve!

Ish-Kryeministri Berisha ka publikuar mesazhin e një artisti I cili me fakte dhe argument publikon se çfarë bëri PD për artin dhe artistët dhe si i rrenoi ata piktori i shkarravinave.

Artisti denoncon qendrimin hakmarres te piktorit deshtak ndaj artit dhe artisteve! sb

Pershendetje doktor po ju FAKTE DHE ARGUMENTA se çfar beri PD per artin dhe artiste dhe si i rrenoj ata piktori i shkarravinave.

Periudha 2005-2020…!
Ne 2005 kur erdhi Partia Demokratike , rroga e nje artisti u rrit 200%.
Pra: Nga 220,00 lek (te reja), u be 470.00 lek.

Ne 2009 u shtua 30% .
Dhe deri ne 2013 rroga vajti 780.00 lek.

Ne 2006 per here te pare u firmos “KONTRATA KOLEKTIVE” ndermjet Sindikates dhe Institucionit te T.K.O.B.
Ne 2006 u be Ligji per artin skenik.

(a ishte nje Ligj perfekt?) ka vend per debat.
Institucionet e Artit moren statusin “INSTITUCIONE KOMBETARE”.
Ne 2008 u miratua ne Parlament Ligji per te “DREJTEN E AUTORIT”

Ne cdo fund-viti per Festat, qeveria e Doktorr Berishes jepte 90.00 lek te reja.
Nuk u pushua ASNJI artist apo punonjes.
Nuk u be ASNJI “PROTESTE” nga artistet.

Po kur erdhi PS ne 2013 pushtet Edvini shfryu te gjithe urrejtjen e artisti kallp kunder artistve dhe artit te vertet. Keshtu:
U shkaterua “KONTRATA KOLEKTIVE” ne shkelje me Dispozitat Ligjore Kodi o Punes etj.
U PUSHUAN NGA PUNA Artiste dhe Punonjes te Administrates.

U vendos KONTRATA INDIVIDUALE per t’u bere SHANTAZH artistit.
Po Rroga e Artistit?
0% e rritjes se Rroges.

Po kompensim te inflacionit?
0% ngritje.
Po DIETAT?
0.5% e rasteve….jane dhene.

Po shperblimi per fund-vit a eshte dhene gjate periudhes 2013-2019?
0% te rasteve……
U miratua nga shumica ligji Fusha per vjedhjen e tokes publike dhe shkaterimin e e Theatrit Kombetar!

U percane me bonuse te ndryshme artistet etj etj
Sot, artisti eshte totalisht i
DHUNUAR.
FRUSTRUAR.

I DE-PERSONALIZUAR.
I DE-MOTIVUAR.
PA IDENTITET.
Artistet dolen ne PROTESTE kunder dhunes dhe politikave qe ndermori Qeveria Rama.
Pra: Nje SKLLAV i shfrytezuar egersisht nga autokracia e kesaj qeveria, e cila si menyre komunikimi ka vetem ARROGANCEN dhe PREPOTENCEN.