Shtyhet seanca për ish-deputetin e Ramës

Gjykata e Posaçme Antikorrupsion ka shtyrë seancen paraprake për ish-deputetin e PS, Arben Ndoka dhe 12 persona të tjerë të akuzuar për tjetersim pronash në Lezhë. Hetimi ndaj tyre nisi në vitin 2016 ku Ndokajt dolën në përgjime me Avdylajt e Shijakut për trafik droge. Aty prokuroria konstatoi se edhe vepren penale të tjetersimit të pronave tek Rana e hedhun në Lezhë.

Gjykata Speciale e ka shtyrë seancen paraprake për më datë 9 Janar, pasi nuk ishin njoftuar gjithë personat e akuzuar.

Në dosjen e prokurorisë thuhet: “rezulton se në këtë aktivitet kriminal të tjetersimit të pronave në kundërshtim me ligjin janë përfshirë personat nën hetim, Gjevi Ndoka, Arben Ndoka, Zef Ndoka, Bledar Cara, Eraldo Smaçi, Bledi Ndokaj, Luigj Paloka, Mimoza Ndoka, Paulin Simoni, Emanuel Gjura, Zef Lazri, Paulin Simoni, Marjeta Perskura dhe persona të tjere bashkëpunëtorë që po hetohen në kuadër të procedimit penal 339, viti 2016”.

Ata akuzohen se në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kanë falsifikuar, tjetërsuar dhe përvetësuar 234,548 m2 tokë shtetërore ranishte në zonën bregdetare të Lezhës. Veprat penale për të cilat akuzohen janë Falsifikimi i dokumenteve”, Falsifikimi i vulave, stampave ose i formularëve”, “Shpërdorimi i tokës”, në kuadër të një grupi kriminal si dhe kryerja e veprave penale nga grupi kriminal.
ndoka 1

rama ndoka