Një mashtrim tjetër i Ramës!

Nga Sali BERISHA

Miq, Edvin Hajduti beri mbrëmë bilancin e mashtrimeve te vitit te zi 2019.

Ai, duke mos patur në 6 vite asnjë vepër publike të veten përveç pllakave të gurit në sheshet e disa qyteteve që po thyhen masivisht, paraqiti hemodializën, një sukses të qeverisë së mëparshme, si sukses të tij madhor.

Konkretisht me 210 PPP e tij që ka vjedhur dhe shpërdoruar rreth 3.2 miliard euro nga taksapaguesit shqiptar, ai përmendi vetëm një si suksesin e tij më të madh, dhe kjo është hemodializa.

E vërteta miq është se hemodializa është dhënë me koncesion 14 vite më parë.

Qeveria para 14 vitesh vendosi të blej këtë shërbim nga sektori privat dhe rriti kështu numrin e te sëmurve me veshka të bllokuara që përfitonin nga ky shërbim nga 45 ne 640, duke shpëtuar kështu qindra jetë njerëzish.

Qeveria e mëparshme shërbimin e hemodializës e blinte tek dy spitalet private më të mëdha të vendit, të cilat e bënin me një kontroll serioz procedurën. Kurse sot ky shërbim ka kaluar nga dora në dorë dhe vështirë të ketë kontrollin e domosdoshëm.

Pra Edvin Rrensi nisi vitin me një gënjeshtër taze, kjo sepse përveç rekordeve të zeza nuk ka asnjë arritje të veten përveç vjedhjeve gjigante me PPP që mund të rrjeshtojë!

Miq, pak kohë më parë në TPZ, drejtuesi i emisionit Ylli Rakipi e pyeti disa herë që ai të thoshte një investim të huaj prej 20 milionë euro që të ketë ardhur në Shqipëri këto 6 vite!? Duke mos patur asnjë investim të vetëm për të treguar ai përsëriste shifrën e investimeve të garantuara nga qeveria e mëparshme si TAP, Devoll etj.

Kur gazetari nuk i pranoi ato pasi ishin kontrata të qeverisë së mëparshme, Edvini u peërgjigj se gjatë këtyre 6 viteve ka ardhur kompania Shell. Por përsëri ketu mashtroi sepse Shell në Shqipëri ka filluar investimet në vitin 2010 dhe në vitin 2012 përfundoi me sukses shpimin e pusit në zonën e Shpiragut ku dhe gjeti nafte të lehtë në sasi të konsiderueshme dhe natyrisht kjo kompani ka vazhduar edhe këto vite aktivitetin dhe investimet e saj.

Kështu Edvin Kristaq Mashtrimi çeli siparin e rrenave të vitit 2020 me një rrenë taze të re!

Rama ik!