Gazetari jep alarmin: Shullazi drejt lirimit nga burgu!

Emiljano Shullazi rrezikon të dalë nga burgu. Alarmin e dha gazetari Flamur Vezaj, i cili në një postim në “Facebook”, bëri ca përllogaritje të thjeshta që të çojnë tek ky përfundim: Lirimi i Shullazit.

Sipas Vezajt, e gjitha qëndron në dorën e Këshillit të Lartë Gjyqësor, i cili nuk ka vendosur akoma një gjyqtar për dosjen e Shullazit.

Për të, kryetarja e KLGJ, Naureda Llagami është vendosur në krye të organit me qëllimin për të liruar kriminelët.

“Këshilli i Lartë Gjyqësor, i kryesuar nga kryetarja Naureda Llagami e njohur ndryshe edhe si përfaqësuesja e besuar e Lali Erit po vazhdon të zbatojë me përpikmëri detyrat e Rilindjes! Kjo për faktin se një nga kriteret kryesore për emërimin e saj në këtë post ishte të ndihmojë me të gjitha mundësitë të fortët, kriminelët, që kanë ndihmuar e ndihmojnë Rilindjen!

E kjo ndihmë konsiston në faktin se për gati 14 muaj ky Këshill nuk po bën asgjë për të zgjidhur problemin e gjykimit të Emiljano Shullazit dhe bandës së tij në Gjykatën e Apelit dikur për Krime të Rënda e tashmë në atë të Posaçmen!

Këshilli duke mos komanduar në kohë gjyqtare për gjykimin e kësaj dosjeje, rrezikon lirimin para kohe të Emiljano Shullazit, i cili duke shfrytëzuar afatet procedurale të ligjit, rrezikon të dalë nga burgu dhe pastaj institucionet të alarmohen, të nisin verifikimet e hetimet, por gjithmonë pasi i forti të dalë në ish-bllok për kafe!”, tha Flamur Vezaj.

Ai apeloi që Këshilli i Lartë Gjyqësor të veprojë në mënyrë urgjente dhe të mos vijojë në rrugën e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Reagimi i plotë i gazetarit Flamur Vezaj

Këshilli i Lartë Gjyqësor, i kryesuar nga kryetarja Naureda Llagami e njohur ndryshe edhe si përfaqësuesja e besuar e Lali Erit po vazhdon të zbatojë me përpikmëri detyrat e Rilindjes! Kjo për faktin se një nga kriteret kryesore për emërimin e saj në këtë post ishte të ndihmojë me të gjitha mundësitë të fortët, kriminelët, që kanë ndihmuar e ndihmojnë Rilindjen!

E kjo ndihmë konsiston në faktin se për gati 14 muaj ky Këshill nuk po bën asgjë për të zgjidhur problemin e gjykimit të Emiljano Shullazit dhe bandës së tij në Gjykatën e Apelit dikur për Krime të Rënda e tashmë në atë të Posaçmen!

Këshilli duke mos komanduar në kohë gjyqtare për gjykimin e kësaj dosjeje, rrezikon lirimin para kohe të Emiljano Shullazit, i cili duke shfrytëzuar afatet procedurale të ligjit, rrezikon të dalë nga burgu dhe pastaj institucionet të alarmohen, të nisin verifikimet e hetimet, por gjithmonë pasi i forti të dalë në ish-bllok për kafe! Por duke parë trendin e fundit të lirimit të shumë kriminelëve, nuk habitem, se e gjithë kjo katrahurë po ndodh si pasojë e kolapsit të sistemit gjyqësor në emër të reformës në drejtësi!

Pra, Emiljano Shullazi është dënuar më 13 nëntor 2018 nga Gjykata e Shkallës së Parë me 14 vite burg, por ky vendim nuk është i formës së prerë çka Shullazi e banda e tij vazhdojnë të përfitojnë nga qëndrimi në paraburgim!

Pra, sipas një përllogaritjeje të thjeshtë Shullazi, është arrestuar më 17 prill të 2016 (plot 3 vjet e 8 muaj në paraburgim) çka nëse ai dënohet në formën e prerë gjatë këtij muaji me të njëjtën masë dënimi të dhënë në shkallën e parë, direkt atij i numërohet sikur ka vuajtur afërsisht 7 vite burg me gjithë faljet tre mujorshe për sjellje të mirë (1 vit paraburgim numërohet 1 vit e 6 muaj burg) kjo për shkak të zvarritjes së gjyqit me modelin e “invalidit” Dritan Dajti!

Nga këto llogaritje, Shullazit i mbetet më pas të bëjë vetëm 7 vite të tjera burg, nëse nuk aplikohet modeli i Luzim Berishës për lirimin e parakohshëm nga burgu, që me shumë mundësi të njëjtin përfitim do të ketë edhe Shullazi!

Pra KLGJ-ja e cila u ngrit për të rregulluar sistemin e gjyqësorit po vazhdon me të njëjtën skemë si KLD-ja e dikurshme, që ishte e pafuqishme për të zgjidhur zvarritjet e proceseve gjyqësore apo për të penguar gjyqtarët e papërgjegjshëm që lironin e po lirojnë nga burgu para afatit kriminelë të ndryshëm dhe me rrezikshmëri të lartë shoqërore!

E për të evituar këto lirime, KLGJ-ja e kryesuar nga përfaqësuesja e Lali Erit duhet të veprojë në mënyrë urgjente, se ndryshe i bie që po vazhdon në të njëjtën rrugë të KLD-së së dikurshme vetëm me emër të ri KLGJ! #në_pritje_të_vendimit_të_radhës#