Fakte dhe argumenta/ Qeveria e PD e rriti 200 përqind rrogën e artistëve, “Rilindja” e shkatërroi artin

Nga Rudin SATA
Antar i Këshillit Kombëtar të PD,
Tenor i TKOB

Periudha 2005-2020…!

Ne 2005 kur erdhi Partia Demokratike nen perkujdesjen direkte te Doktor Berishes, rroga e nje artisti u rrit 200%.

Pra: Nga 220,00 lek (te reja), u be 470.00 leke.

Ne 2009 u shtua 30% .

Dhe deri ne 2013 rroga vajti 780.00 lek.

Ne 2006 per here te pare u firmos “KONTRATA KOLEKTIVE” ndermjet Sindikates dhe Institucionit te T.K.O.B.

Ne 2006 u be Ligji per artin skenik.

(a ishte nje Ligj perfekt?) ka vend per debat.

Institucionet e Artit moren statusin “INSTITUCIONE KOMBETARE”.

Ne 2008 u miratua ne Parlament Ligji per te “DREJTEN E AUTORIT”.

Ne cdo fund-viti per Festat, qeveria e Doktorr Berishes jepte 90.00 lek te reja.

Nuk u pushua ASNJI artist apo punonjes.

Nuk u be ASNJI “PROTESTE” nga artistet.

Po kur erdhi PS ne 2013?

U shkaterua “KONTRATA KOLEKTIVE” ne shkelje me Dispozitat Ligjore Kodi o Punes etj.
U PUSHUAN NGA PUNA Artiste dhe Punonjes te Administrates.

U vendos KONTRATA INDIVIDUALE per t’u bere SHANTAZH artistit.

Po Rroga e Artistit?

0% e rritjes se Rroges.

Po kompensim te inflacionit?
0% ngritje.

Po DIETAT?

0.5% e rasteve….jane dhene.

Po shperblimi per fund-vit a eshte dhene gjate periudhes 2013-2019?
0% te rasteve……

Sot, artisti eshte totalisht

i DHUNUAR.

FRUSTRUAR.

I DE-PERSONALIZUAR.

I DE-MOTIVUAR.

PA IDENTITET.

Artistet dolen ne PROTESTE kunder dhunes dhe politikave qe ndermori Qeveria Rama.
Pra: Nje SKLLAV i shfrytezuar egersisht nga autokracia e kesaj qeveria, e cila si menyre komunikimi ka vetem ARROGANCEN dhe PREPOTENCEN.