Ballina Shëndetesi Pesë zakone për një jetë të gjatë e të shëndetshme

Pesë zakone për një jetë të gjatë e të shëndetshme

Të gjithë njerëzit duan ta jetojnë një jetë të gjatë, të lumtur e të shëndetshme.
Por, një qëllim i tillë mund të arrihet vetëm nëse gjatë viteve të rinisë dhe moshës së mesme kujdeseni për shëndetin tuaj. Keto jane disa nga shprehitë të cilat ju ndihmojnë të jetoni një jetë më të gjatë:

Bëni seks
Hulumtimet zbulojnë se seksi i rregullt në vitet e vonshme është fantastik për shëndetin kardiovaskular të grave.

Bëhuni të shoqërueshëm
Studimet e ndryshme me mbi 3 milionë njerëz kanë zbuluar se vetmia është po aq e rrezikshme sa obeziteti për shëndetin tonë. Prandaj, ekspertët rekomandojnë që t’i mbani lidhjet e forta me miqtë dhe familjen.

Optimizmi
Gratë të cilat kanë pikëpamje optimiste janë më pak të prira të bien pre e vdekjes së parakohshme.

Ushtrimet e rregullta
Ushtrimet e rregullta ju ndihmojnë të jetoni më gjatë dhe më shëndetshëm. Ato janë të mira për shëndetin kardiovaskular, si dhe për shëndetin e trurit.

Kafja
Çaji mund të ndërlidhet me shumë përfitime shëndetësore, por kafja e sjell përfitimin e jetëgjatësisë. Hulumtimet e Harvardit sugjerojnë se tri deri në pesë kafe në ditë e përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm dhe e zgjasin jetëgjatësinë.

Exit mobile version