Berisha: Traktatin e Nishit apo të Serbomadhisë Edvini e firmosi me “plotfuqinë“ e Vuçiçit!

Ish-Kryeministri Sli Berisha përmes një postimi në rrjet akuzon Kryeministrin Edi Rama se ka firmosur në kundërshtim me Kushtetutën traktatin me 718 nene për krijimin e Jugosllavisë së Re.

Berisha shprehet se Kryeministri mund të firmosë tractate apo marrëveshje vetëm pasi të marrë plotfuqinë të firmosur nga Presidenti i Republikes.

“Edvin Kristaq Zografi firmosi traktatin prej 718 nenesh të krijmit të Jugosllavisë së Re pa marrë plotfuqinë e Presidentit të Republikes së Shqipërisë dhe vetëm me urdhërin e padronit të tij Presidentit të serbomadhise Aleksander Vuçiç”, shkruan Berisha.

Postimi i ish-Kryeministrit Berisha

Traktatin e Nishit apo të Serbomadhisë Edvini e firmosi me “plotfuqinë “ e Vuçiçit!

Të dashur miq, Traktatin e Serbomadhisë të Nishit, Edvin Kristaq Zografi e ka firmosur në kundërshtim flagrant me legjislacionin shqiptar, me Kushtetutën dhe ligjin e traktateve dhe plotfuqisë të ndryshuar pas ardhjes së tij në pushtet, sipas të cilave Kryeministri mund të firmos traktate dhe marrëveshje vetëm pasi të marrë plotfuqinë të firmosur nga Presidenti i Republikes.

Por në rastin e fundit, Edvin Kristaq Zografi firmosi traktatin prej 718 nenesh të krijmit të Jugosllavisë së Re pa marrë plotfuqinë e Presidentit të Republikes së Shqipërisë dhe vetëm me urdhërin e padronit të tij Presidentit të serbomadhise Aleksander Vuçiç.

Kështu që firma e argatit të Tiranës në Traktatin famzi të Nishit është Nul and Void për çdo shqiptar dhe një monument turpi dhe tradhëtie për Edvin Kristaq Zografin. sb

rama vucic