Ballina Bota & Rajoni Publikohet lista e 142 themeluesve të LDK-së

Publikohet lista e 142 themeluesve të LDK-së

Historiani dhe publicisti, njëri prej themeluesve të Lidhjes Demokratike të Kosovës, ka publikuar listën e pjesëmarrësve në Kuvendin themelues të kësaj partie.

Buxhovi për nder të 30 vjetori të LDK-së, ka publikuar 142 emrat e atyre që ishin pjesëmarrës apo themelues të LDK-së.

Buxhovi, thotë se ata janë themelues dhe pjesë e historisë dhe pa ta nuk do të kishte as LDK e as zhvillim që mori kahun e ndryshimeve ndër më të fuqishmit e shuekullit, ku iu vu në binarët e pandalshëm historik të shtetndërtimit.

Shkrimi i plotë
30 vjetori i themelimit të Lidhjes Demokratike të Kosovës

Lista e pjesëmarrësve në Kuvendin themelues – atyre që bënë historinë…

Pjesëmarrësit e Kuvendit Themelues, janë themelues të Partisë, por njëherësh edhe pjesë e historisë. Sepse, pa ta nuk do të kishte as LDK e as një zhvillim që mori kahun e ndryshimit ndër më të fuqishmit e shekulli, me ç’rast iu vu në binarët e pandalshëm historik shtetndërtiumi. Themeluesit legjitimuan përpjekjet e Këshillit Nismëtar poër themelimin e Partisë.

Në Kuvendin Themelues, “zartarisht” morën pjesë 142. Kjo del nga 9 prej 10 listave të shpërndara, ku mungon njëra (e ngatlërruar midis dokumeteve) që kishte 17 emra. Shpresojmë që kjo liste të gjendet dhe të rrumbullakohet numri i kuvendarëve historik.

PJESËMARRËSIT E KUVENDIT THEMELUES TË LIDHJES DEMOKRATIKE TË KOSOVËS

1. Dr. Ibrahim Rugova
2. Jusuf Buxhovi
3. Dr. Zekeria Cana
4. Milazim Krasniqi
5. Ajri Begu
6. Dr. Fehmi Agani
7. Dr. Bujar Bukoshi
8. Dr. Zenel Kelmendi
9. Akademik Idriz Ajeti
10. Akademik Dëvrish Rozhaja
11. Akademik Mark Krasniqi
12. Dr. Ali Aliu
13. Ibrahim Berisha
14. Xhemail Mustafa
15. Hysen Matoshi
16. Zenun Çelaj
17. Neshet Nushi
18. Ramiz Hoxha
19. Ymer Jaka
20. Nekibe Kelmendi
21. Agni Dika
22. Dr.Sali Krasniqi
23. Dr. Ali Zatriqi
24. Arbër Xhaferi
25. Ramiz Abdyli
26. Blerim Reka
27. Halil Matoshi
28. Faton Deda
29. Fehmi Rexhepi
30. Iliaz Bylykbashi

31. Sylejman Aliu
32. Ali Mehmetaj
33. Muharrem Ramabaja
34. Fetah Ademi
35. Syzana Hajzeri
36. Sali Sefaj
37. Florent Nela
38. Ismail Gashi
39. Muharrem Ramabaja
40. Sadullah Hoxha
41. Dr.Fatmir Dalladaku
42. Dr.Abdyl Krasniqi
43. Faton Deda
44. Luan Arxhirexha
45. Hasan Ahmeti
46. Fehmi Graipçevci
47. Behar Zogiani
48. Ekrem Guri
49. Isa Haxhia
50. Lutfi Murtezi
51. Ruzhdi Demiri
52. Eduard Gashi
53. Fatmir Sejdiu
54. Fatbardha Duli
55. Luljeta Buxhovi
56. Evliana Bajçinovci
57. Vesta Nura
58. Argjentina Duli
59. Fanol Duli
60. Nezir Sefaj
61. Florina Sefaj
62. Rrahman Bislimi
63. Milaim Kelmendi
64. Flamur Keqa
65. Fatos Aliu
66. Rizah Krasniqi
67. Rifat Krasniqi
68. Musa Tullari
69. Haqif Sh. Mulliqi
70. Ali N. Duli
71. Haki Mulliqi
72. Abdyl Zhaveli
73. Basri Gojani
74. Zaim Istrefi
75. Dr.Kadri Zhuta

76. Mixhait Pollozhani
77. Behram Krasniqi
78. Avdullah Osmani
79. Xhafer Hyseni
80. Mehdin Rexhepi
81. Munish Hyseni
82. Abdyl Mustafa
83. Selman Mehaj
84. Isak Murati
85. Nehat Krasniqi
86. Ragip Veseli
87. Abdyl Ramaj
88. Xhafer Xhaferi
89. Binak Kelmendi
90. Islam Veliu
91. Mentor Jakupi
92. Bejtush Isufi
93. Ejup Kolica
94. Sadi Bexheti
95. Luan Pula
96. Daut Blakaj
97. Kemajl Luci
98. Fatmir Peja
99. Ylber Hysa
100. Haxhi Mehmetaj
101. Bedri Mehmetaj
102. Rexh Mehmetaj
103. Ramadan M. Maloku
104. Rexhep (Sahit) Osmani
105. Rifan Ismaili
106. Fatime Ismaili
107. Ramiz Fazliu
108. Hazir Reka
109. Dr. Lutfi Dervishi
110. Skëndr Kada
111. Jusuf Hakaj
112. Faik Polloshka
113. Gani Mehmetaj
114. Abdyl Kadolli
115. Islam Ejupi

116. Agron Haxhosaj
117. Ndue Kurti
118. Mehmet Gashi
119. Skënder Zogaj
120. Ibrahim Kelmendi121. Selajdin Krasniqi
122. Bujar Mersini
123. Fikrije Mersini
124. Hysen Zherka
125. Ramadan Sejdiu
126. Bahrije Krasniqi
127. Shefqet Gashi
128. Mon Mulliqi
129. Sylejman Syla
130. Nehat S. Hoxha
131. Hamdi Krasniqi
132. Demë Topalli
133. Sali Zekaj
134. Qamil Batalli
135. Rexhep Hajdari
136. Shemsi Sh. Gërguri
137. Ejup Latifi
138. Bajrush Plakaj
139. Ali Krasniqi
140. Petrit Dushi
141. Abit Asllani
142. Lutfi Bilalli

Exit mobile version