Ergys Mërtiri: Jemi në situatën, a do të mbrojmë demokracinë apo do kthehemi në diktaturë?

Media eshe kapur nepermjet konfliktit te interesit. Qeveria e ka kapur teresisht terrenin e informacionit. Ligji i adresihet medias perierike i ben shantazh portaleve dhe emisioneve periferike. Eshte dramatike. Oligarki e medias. Kjo duhet ngitur me shume peshe.

Edi Rama mund te kaloje cdo lloj ligji. Qeveria e ben serbez nje ligj kunder gazetareve. Per sa kohe eshte video politike qeveria shan dhe ofendon, censuron dhe eshte 24 ore ne media. Ketu nuk ka sens. Ka nje ortakeri.

Te mos e marrim me si marredhenie mes politikes dhe shtypit. Nuk eshte thjesht i politikes dhe gazetareve por i qytetareve ku po instalohet nje sistem autoktatik. Fjala e lire dhe drejtesia e pavarur jane dy siguresat qe pa to demokracia bie.

Edi Rama mund te çohet me pizhame dhe te thote qe Shqiperia eshte ne diktature.
Nuk kemi qene kurre ne kete monopolizim ndaj medias .

Nuk kemi pasur kurre kaq shume media pro qeverise, perkundrazi kane qene kundra dhe i sulmonin.

Jemi ne situaten, a do te mbrojme demokracine apo do kthehemi ne diktature.