Kriminale! Basha: Qeveria rrezikon jetën e qytetarëve që të mos prekë lekët për oligarkët!

“Është kriminale që qeveria të rrezikojë jetën e qytetarëve vetëm që të mos prekë lekët që u jep oligarkëve”. Kësisoj është shprehur kryetari i opozitës, Lulzim Basha, pasi ka vizituar dhjetra familje laçiane, për të cilat tashmë po kujdeset kisha dhe vetëm kisha.

Në një shënim në Facebook, Basha publikon fotot e trishta të shtëpive të shembura në Laç dhe të njerëzve që i kanë humbur shpresat, kur shikojnë se sesi tërmeti nuk i ndau, siç shprehet, por qeveria po, duke i trajtuar mbi bazën e prefrenciave partiake apo miqësive.

Basha shkruan: “Kisha 100-vjeçare e Shën Mhillit në Laç, prej 18 ditësh siguron ushqim dhe strehon 50 familje në oborrin e saj, për të cilat nuk është kujdesur askush. Vetë ndërtesa e kishës ka pësuar dëme të mëdha. Edhe pse kanë kërkuar ndihmë urgjente pasi një pjesë e saj, rrezikon të shembet duke rrezikuar kështu jetën e shërbyesve të Zotit dhe të besimtarëve ende askush nuk i ka ndihmuar.

Mirënjohje për ekspertët që i janë përgjigjur thirrjes se opozitës për të bërë një vlerësim të gjendjes së kishës. Por natyrisht është detyrimi i shtetit të bëjë vlerësimin dhe të japë zgjidhje për çdo objekt.

Në këtë zonë askush përveç kishës dhe vullnetarëve nuk u ka ardhur në ndihmë fëmijëve, të moshuarve, grave dhe burrave që tërmeti dhe qeveria i ka lënë jashtë, në qiell të hapur. Tërmeti nuk i ndau njerëzit, por qeveria po i ndan. Trajtimi preferencial dhe partiak apo në bazë të miqësive, është ankesa e përditshme në çdo zonë të goditur nga tragjedia.

Çdo ditë po del më qartë e më shqetësuese mënyra se si janë vlerësuar objektet. Vlerësime të ndryshme për një objekt, verifikime me mjete qesharake nga punonjës te administratës pa asnjë kualifikim, janë kthyer në këmbanë alarmi për rrezikun që u kanoset banorëve në qindra banesa.

Është kriminale që qeveria të rrezikojë jetën e qytetarëve vetëm që të mos prekë lekët që u jep oligarkëve.

Kjo është dhe arsyeja pse qeveria nuk angazhoi rreth 500 inxhinierë me eksperiencë për të kryer verifikimin e objekteve. Sepse rezultati duhet të jetë sipas interesit të qeverisë dhe jo sipas realitetit.

Është pikërisht kjo neglizhencë kriminale që solli viktima ne Thumanë e Durrës me 26 nëntor. Nëse do të merreshin masa pas tërmetit te 21 shtatorit, shumë jetë do ishin shpëtuar.

Propaganda, korrupsioni dhe paaftësia po kërcënojnë seriozisht edhe sot sigurinë e mijëra banorëve që po vuajnë edhe për bukën e gojës”.

2 56

3 41

4 30

7 9

8 79 6