Urdhëruesit dhe zbatuesit e arrestimit politik të Xhulianës duhet të paguajnë

Dje, së bashku me dhjetra mbështetës të lirisë së fjalës, isha e pranishme në gjyqin politik që ju bë Xhuliana Aliajt me urdhër të Kryeministrit.

Me plot dinjitet Xhuliana dëgjoi kërkesën e Prokurorëve dhe vendimin absurd të gjykatës për ta konsideruar të ligjshëm arrestimin e saj dhe për ta detyruar të paraqitet dy herë në muaj në kuesturat e regjimit.

Xhuliana, u arrestua se postoi në llogarinë e saj personale në facebook, një shkrim të portalit të Vatikanit “ L‘avvenire.it”. Artikulli shprehte shqetësimin për mundësinë e shpërthimit të depozitave në Porto Romano, në periferi të Durrësit. Xhuliana i kërkoi qeverisë të sqarojë lajmin e mediave italiane, por Kryeministri nuk e vonoi përgjigjen e i dërgoi në shtëpi skuadrën e anti-terrorit dhe e arrestoi.

U akuzua se kishte përhapur panik, ndërkohë që kishte shkruar vetëm në hapësirën e saj #personale në fb. Kishte marrë vetem 26 pëlqime. Akuza nuk arriti të vërtetonte që veprimi i Xhulias ishte i qëllimshëm për të përhapur panik.

Një #gjyq #politik, që na riktheu në kohën e akuzave për “agjitacion e propagandë”. Xhuliana akuzohejj edhe pse mungonte ana subjektive e veprës penale (mungonte dashja, qëllimi). Çështje që nuk duhet të ishte çuar fare në gjykatë, e Xhuliana duhet të ishte liruar menjëherë, pasi arrestimi i saj ishte i paligjshëm.

Xhuliana është viktimë e qëllimit kriminal të Kryeministrit për t’i mbyllur gojën çdokujt që mendon ndryshe, cilitdo që kritikon keqqeverisjen, të gjithëve që ai nuk i blen dot, apo nuk i bën dot të heshtë. Xhuliana duhej të bëhej shembull për të tjerët, që të mos denonconin abuzimin, keqmenaxhimin dhe mungesën e transparencës dhe informimit.

Rasti i Xhulianës vërteton se vendi po rrëshqet me shpejtësi në diktaturë. Mirënjohje për këdo që u solidarizua në mbështetje të Xhulianës. Thirrje për reagim për këdo që ende nuk ka kuptuar që heshtja e mosveprimi qytetar po ndihmon në rivendosjen e një regjimi diktatorial.

Urdhëruesit dhe zbatuesit e arrestimit të Xhulianës duhet të paguajnë për çdo sekond qëndrim të padrejtë e antiligjor të saj në qelinë e ftohtë të Drejtorisë së Policisë. Urdhëruesit dhe zbatuesit e arrestimit të paligjshëm të Xhulianës duhet të paguajnë për traumën e përjetuar nga prindërit dhe të afërmit e saj.

#DrejtësiPërXhualianën
#StopCensurës
#TëNdalimDiktaturën
#ReagoPërTëDrejtatETua