Ballina Aktualitet Rama kërkon burg për dy përfaqësuesit e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit...

Rama kërkon burg për dy përfaqësuesit e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit pse publikuan videon e ndihmave që shkuan në Ministri

Kallëzohen penalisht dy përfaqësues të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, të cilët publikuan pamjet ku shfaqeshin persona teksa fusnin ndihma ushqimore në ambjentet e Ministrisë së Brendshme.

Sipas njoftimit zyrtar të Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat, dy përfaqësuesit akuzohen për veprën penale: “Përhapja e informatave të rreme që ngjallin panik”.

Njoftimi

SHÇBA kallëzoi penalisht 2 përfaqësues të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit për veprën penale “Përhapja e informatave të rreme që ngjallin panik”.

Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) kallëzoi penalisht 2 përfaqësuesit e “Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit”, shtetasen M.J. dhe shtetasin E.M. për veprën penale “Përhapja e informatave të rreme që ngjallin panik”.

Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) i kallëzoi penalisht ata, lidhur me pamjet filmike të publikuara në rrjetet sociale e më pas në media online, ku shfaqen punonjës të Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) që shkarkojnë disa pako ushqimore, të sekuestruara në cilësinë e provës materiale gjatë një operacioni të zhvilluar më datë 28.11.2019, për t’u magazinuar pranë magazinës së Drejtorisë së Përgjithshme të SHÇBA-së, me urdhër të Prokurorisë.

SHÇBA bën apel për shmangie të dizinformimit të qëllimshëm të publikut. Gjithashtu SHÇBA fton qytetarët dhe median të denoncojnë çdo rast abuzimi në numrin falas 0800 90 90.

Në një reagim të mëparshëm të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, thuhet:

“Për pyetjen tonë se pse po bëhej shkarkimi i ndihmave të Fundjavë Ndryshe te Ministria e Brendshme, morëm përgjigje se po sillen si provë materiale. Mos qeshni të dashur qytetarë, provë materiale, pikërisht kështu.
Por sipas Kodit të Procedurës Penale e dimë që provat materiale dorëzohen ne polici e prej aty kalohen në Prokurori dhe JO në Ministrinë e Brendshme”.

Exit mobile version