Qeni hero/ Ja si Kiko i shpëtoi jetën një çifti nga Durrësi: “Na kapi batanijen dhe…”

Në qytetin e Durrësit ka ndodhur një histori mjaft e bukur, e cila të fal pakëz gëzim në këto ditë të vështira. E themi këtë pasi një qen i ka shpëtuar jetën një familjeje, kjo pasi ai nuk i la të flinin gjumë.

Gruaja që kujdeset për të ka thënë:

Natën që ra tërmeti Kiko, ishim në gjumë ne dhe ai na zgjoi nga gjumi, na kapi nga batanija’’.

Më tej ajo thotë se pallati u shemb komplet dhe se qenin nuk e lanë pasi u shpëtoi jetën.

Ajo është shprehur kështu:

U shemb komplet pallati. Na thanë që ta lëmë qenin, por ne nuk e lëmë pasi ai na shpëtoji jetën.’’

Sipas ekspertëve qentë janë të parët janë të parët që e ndjejnë tërmetin, pastaj kuajt.

1 72