Ballina Kryesore Foto e tmerrshme, të prekurit nga tërmeti si të burgosurit në kampet...

Foto e tmerrshme, të prekurit nga tërmeti si të burgosurit në kampet e përqendrimit

Kjo është një foto e tmerrshme që dëshmon se të prekurit nga tërmeti po trajtohen si kafshë të izozuara brenda një kopshti zoologjik. Ndërsa kreu i qeverisë bredh nga një media në një tjetër duke u tallur me të prekurit nga tërmeti, foto tregojnë një realitet të ngjashëm me ato të kampeve të përqendrimit.

Kjo është një foto e bërë nga agjencia LSA, ku duket qartë se janë dhjetra duar që zgjaten për një shishe ujë. Ku jemi këtu në kampet e Bosnjes kur kryhej genocid nga serbët apo në jemi në vitin 2019 në Shqipëri ku një Kryeministër bredh për shoë nga studio në studio.

Rama u ka bërë thirrje të gjithë njerëzve që dhurojnë para dhe jo ushqime e rroba. Megjithatë situata në Durrës duket ndryshe.

EuroNeës në gjermanisht raporton se rrobat, ushqimet dhe batanijet janë të pakëta në Durrës pas tërmetit shkatërrimtar.
“Oh, është keq,” thotë Fadima.

“Unë dhe familja ime me katër persona e kaluam natën te ai kopshti i vogël atje. U mblodhëm rreth zjarrit për t’u mbrojtur nga i ftohti. Një nga forcat e shërbimit më dha këtë batanije- sa njeri i mirë”.

Exit mobile version