Reagimi i prestigjozes “Spiegel”: Krimi i organizuar mban në pushtet Ramën

Mandatory Credit: Photo by ALEXANDER BECHER/EPA-EFE/REX (10038078b) An illustrative picture shows the article 'Jaegers Grenze' (Hunters' Border) by Juan Moreno and Claas Relotius in the German magazine 'Der Spiegel' (issue No. 47 from 17 November 2018) in Berlin, Germany, 19 December 2017. German weekly magazine 'Der Spiegel' announced on 19 December 2018 that their writer Claas Relotius faked a number of stories in the past years. This was uncovered by his colleague Juan Moreno after he worked together with Relotius on the story 'Jaegers Grenze'. German magazine Der Spiegel reveals fake scandal, Berlin, Germany - 19 Dec 2018

Prestigjozja gjermane “Spiegel” shkarun sot se krimi i organizuar po mban në pushtet Ramën: Reagimi vjen në një koment të “Spiegel” në lidhje me arsyet e mos hapjes së negociatave nga BE për Shqipërinë.

‘Në rastin e Shqipërisë, refuzimi i negociatave të pranimit në BE është më i kuptueshëm. Reforma në drejtësi dhe shtetin e së drejtës ka ngecur.

Kryeministri socialist Edi Rama, në detyrë që prej vitit 2013, dyshohet se ka mbajtur partinë e tij në pushtet me ndihmën e krimit të organizuar, veçanërisht të mafias së drogës.

Vetë Rama, i njohur në Perëndim për paraqitjen e tij në atlete dhe i admiruar si artist, kultivon një stil gjithmonë e më autoritar në politikën e brendshme.

Ndarja e negociatave të pranimit- me një shtyrje për Shqipërinë dhe një fillim për Maqedoninë Veriore- do të ishte një mundësi për BE-në që të ruajë besueshmërinë e saj në rajon. Sidoqoftë, Franca rezistoi edhe kundër kësaj,’ shkruan revista “Spiegel”.