Basha: Koha të marrim vendime të përgjegjshme si liderë, duhet një qeveri që punon për njerëzit

Kryetari i opozitës, Lulzim Basha, gjatë fjalës së tij në ceremoninë e 10 vjetorit të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, u shpreh se, na duhet të marrim vendimet tona të përgjegjshme si liderë, për të respektuar bazat dhe parimet e demokracisë së vërtetë perëndimore.

“Nuk mund të lejojmë më korrupsionin ti zërë frymën qytetarëve tanë.
Nuk mund të lejojmë më qeverisjen e mbyllur, inefiçente dhe inefektive të bëhet pengesë për jetën e përditshme dhe të ardhmen e shqiptarëve.

Ju bëj thirrje miqve tanë në këtë sallë dhe kudo: Le të punojmë për Shqipërinë, le të punojmë së bashku për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për fëmijët tanë.

Një të ardhme të hapjes dhe të transparencës.

Një të ardhme ku ato vlera të shenjta të mishëruara në vetë Kushtetutën Amerikane të bëhen pjesë e jetës tonë të përditshme.

Që të kemi një qeveri me të vërtetë të njerëzve, nga njerëzit dhe që punon ditë e natë për njerëzit.

Unë kam besim se kjo e ardhme është shumë e afërt. Sepse besoj tek Shqipëria.

Ju faleminderit për miqësinë dhe ndihmën tuaj të pakursyer në gjithë këto vite dhe dekada.

Dhe faleminderit që keni zgjedhur të jeni në krahun tonë në këtë rrugëtim për ta çuar vendin tonë dhe fëmijët tanë drejt zhvillimit dhe mirëqenies”, u shpreh Basha.