Basha: Edi Rama është i vetmi që po e pengon zgjidhen e krizës. Opozita e bashkuar është në krye të detyrës

Kreu i opozitës, Lulzim Basha, pas takimit me Ministrin e Jashtëm të Austrisë, ka dhënë një prononcim të shkurtër për gazetarët. Basha theksoi edhe një herë rëndësinë e bashkëpunimit me ndërkombëtarët duke shtuar se deri më tani dështimi ka mbajtur vetëm një emër, atë të Edi Ramës.

Sipas tij, Edi Rama është njeri i vetëm që pengon zgjidhjen e krizës. Dështimi për herë të katërt është vetëm i Edi Ramës. Edi Rama është i vetmi që po e pengon zgjidhen e kësaj krize.Opozita e bashkuar është në krye të detyrës. Propozimi për reformën zgjedhore vazhdon të mbetet në detyrë.

“Falenderova ministrin për mbështetjen që i jep negociatave për Shqipërinë, ndamë shqetësimin për shumë faktorë ndërkombëtarë. E sigurova që opozita e bashkuar janë të vendosura për të dhënë të gjithë kontriburtin për të tejkaluar krizën.

Për të hequr vëmendjen nga përgjegjësia maxhoranca mundohet të bind veten se ka fituar, por dështimi për hërë të katër ka vetëm një firmë, vulë dhe emër ai është Edi Rama. Po tregon se është pengesa e vetme për të tejkaluar këtë krizë dhe për të zgjidhur problemet. Opozita është në krye të detyrës. Propozimi për Reformën Zgjedhore vazhodn të mbetet në tryezë dhe me këtë përgjegjësi kam konfirmuar Ministrin e Jashtëm Austriak, që mund të mbështeten plotësisht tek Opozita e Bashkuar që Shqiqpëria të mos mbetet peng dhe përmes zgjidhjes së krizës ti ofrojmë shqiptarëve atë që meritojnë. Të dalim nga marshi in-dietro dhe të ecim përpara me vizion për të kryer detyrat tona, duke shkartuar lidhjen e politikës me qeverinë, duke luftuar korrupsionin”, u shpreh Basha.

I pyetur lidhur me marrëdhëniet me Kosovën dhe linjën politike të Opoziatës së Bashkuar, kreu i demokratëve Lulzim Basha u shpreh se PD dhe opozita e Bashkuar është totalisht mbështetëse e një bashkëpunimi mes dy vendeve edhe falë fitores së PD në zgjedhjet e ardhshme.

“Kosova është shtet i pavaruar i njohur nga shumica e vendeve të BE, NATO. Me mbështetjen e ktyrë vendeve ajo ka arritur një progres të jashtëzkoanshëm sic është edhe shembulli që dhanë gjatë zgjedhjeve të ditës së diel, përme szgjehdjeve të lira e të ndershme dhe me respekt edhe ndaj komunitetit serb. Këto janë fakte se Kosova është shtet i pavarur dhe për PD dhe opozitës e bashkuar, mbështetja e Kosovës për bashkëpunimin tonë është prioritet i fitores tonë”, tha Basha.