Qyteti i Patosit pa treg, tregtarët: Pagujamë taksat rregullisht, por punojmë në kushte mjerane

Rreth 300 tregtarë ambulantë të qytetit të Patosit shesin mallrat e tyre industrial por dhe të fruta perimeve në trotuare. Për 30 vjet ende nuk kanë një treg por shesin në trotuare  në dimër mes shiut e baltës dhe gjatë verës mes diellit e pluhurit.

Ata pohojnë se duan një treg ku të bëhet e mundur që ata të shesin, të kenë një banak, të kenë një strehë, ta jetë dhe si magazinë ku të mbyllin mallin. Nuk kuptojnë, pohojnë ata, se taksën prej 100 dhe 200 lekë të reja e paguajmë cdo ditë, por asgjë nuk është bërë për ne në këto 30 vjet. Policia bashkiake, vijnë, na shtyjnë mallin, marrin taksën, ikin dhe sbëjnë asgjë.

Nga njëra anë tregëtarët shesin mallra industrial, fruta perime në trotuare dhe pranë koshave të plehrave jashtë çdo kushti higjeno sanitar. Ata paguajnë taksën  dhe nga ana tjetër bashkia e Patosit që në këto 30 vjet vetëm një mandat është qeverisur nga PD, ende nuk u ka bërë një treg tregtarëve të këtij qyteti naftëtarësh. Ky treg u është premtuar në cdo fushatë elektorale për kryebashkiak apo deputetë për në parlamentin shqiptar.

Derisa kryebashkiakëve të Patosit do tu mbushet mendja për një treg, këta tregtarë do enden mes shiut , pluhurit, vapës, të ftohtit  për të siguruar të ardhura për familjet e tyre. Bashkia Patos ka një popullsi prej afro 30 mijë banorë ndërsa si qytet Patosi numuron afro 18 mijë banorë.

treg patos3