Grabitja e demaskuar

Nga Luçiano BOÇI

Asambleja e personelit akademik të FSHN, e mbledhur sot në një takim të jashtëzakonshëm, kundërshton njëzëri kalimin e Kopshtit Botanik në pronësi të Bashkisë së Tiranës.

Asambleja akuzon Ministrinë e Arsimit për mungesë transparence dhe hedh poshtë çdo pretendim të Bashkisë Tiranë për disinformim nga Rektorati dhe strukturat e FSHN-së.
Ajo është në ndjekje dhe në pritje të vendimit të Gjykatës Administrative.

Ky qëndrim i Asamblesë i shprehur dhe në deklaratë, dëshmon qartë se grabitja e Kopshtit Botanik është bërë hajdutërisht, fshehtas, duke anashkaluar çdo konsulencë, opinion apo mendim të anëtarëve të Asamblesë dhe të strukturave drejtuese të FSHN-së dhe të UT-së.

Grabitja njëkohësisht është realizuar në kundërshtim të plotë me Ligjin e Arsimit të Lartë dhe statutin e Universitetit të Tiranës.

71704876 2419820394928466 6636177063088750592 n