Banorët përplasen me policinë e Veliajt tek Liqeni, sulmohet edhe gazetari

Inspektoret e Mbrojtjes se Territorit të Bashkisë së Tiranës janë përplasen me banorët e rrugës “Muharrem Butka” në zonën e liqenit, gjatë ndërhyrjes për prishjen e mureve rrethuese të disa banesave.

Banorët ankohen se nuk janë njoftuar më parë për këtë ndërhyrje dhe pretendojnë se muri është brenda pronës së tyre, se ata nuk janë njoftuar dhe IKMT u ka ardhur befas pa urdhër shpronësimi.

Gjatë ndërhyrjes ka pasur përplasje të forta. Banorët janë shtyrë nga inspektorët e baskisë dhe një prej tyre është lënduar në kokë dhe krah.

Të gjendur përballë dhunës së inspektorëve të bashkisë, banorët janë tërhequr dhe kanë lejuar vijimin e punës.

Por jo vetëm banorët kanë rënë pre e agresivitetit të të dërguarve të Erion Veliajt. Një prej inspektorëve është bezdisur nga prania e kamerës së SYRI TV dhe në mënyrë harbute ka shtyrë operatorin dhe gazetaren që po dëgjonte shqetësimin e qytetarëve.

Ndërkohë që inspektori i IMT-së shpjegoi për kamerat e SYRI.NET se këta banorë kanë që prej pesë vjetësh me këtë problem, rrugën pa trotuar që u duhej për veten e tyre, siç u shpreh, banorët në fjalë theksuan se ata që prisnin që zyrtarët t’u vinin me një leje dhe urdhër, por jo pa asnjë dokument dhe t’u vinin rruspën pronave të tyre.

Pavarësisht kësaj, inspektorët e IMT Tiranë, jo vetëm s’i kanë dëgjuar, por i kanë shtyrë me forcë duke mos i lejuar t’u afrohen kangjellave të shtëpive dhe nga ana tjetër, nuk kanë kursyer as gazetaren dhe operatorin e SYRI TV për të mos lejuar të filmonin atë sjellje agresive të shtetit ndaj qytetarit.

auto Screenshot 61570445530

auto Screenshot 41570445525