Ballina Shëndetesi Përse disa njerëz hanë çfarë të duan dhe nuk shtojnë peshë?

Përse disa njerëz hanë çfarë të duan dhe nuk shtojnë peshë?

Beautiful and Cheerful girl eating pizza

Të jesh i hajthëm është e shkruar në ADN-në tuaj dhe shumica e njerëzve mund të qëndrojnë të hajthëm gjatë gjithë jetës pa përpjekje dhe pa vetëmohim

Shkencëtarët e Universitetit Cambridge kanë bërë studimin në pothuajse 14.000 njerëz të peshave të ndryshme, me fokusimin në ADN-në e tyre.

Thonë se ekzistojnë gjene të cilat përshpejtojnë metabolizmin dhe ndihmojnë në djegien e shpejtë të dhjamit, apo ushqimin nuk e bëjnë joshës. Pikërisht gjene të tilla kanë gjetur te më shumë se 1.600 persona të shëndetshëm të intervistuar.

Te shumica e tyre gjenet kanë meritën për shkak që ushqimi nuk u intereson tepër dhe hanë pikërisht vetëm për shkak që janë të detyruar.

Nga ana tjetër, rreth 40 për qind e njerëzve të hajthëm nga hulumtimi kanë thënë që e duan ushqimin dhe hanë çfarëdo që dëshirojnë dhe në sasi të cilat u përgjigjen, pa ngurrim.
Shkencëtarëve tani u intereson se çfarë ndodh në trupat e tyre kur stërngopen.

Exit mobile version