Azem Hajdari është kushtrim!

Albina DEDA

Azemi nuk eshte thjesht bashkemoshatari yne dhe inspiruesi i idealeve te lirise!

Azemi nuk eshte vetem njeriu qe na dha udhen te behemi deputete, ministra e ofiqarë!
Azemi eshte fryme, eshte inspirim qe nuk perseritet por kurre nuk shuhet!

Ndaj sot nese kemi gene te paklonuara te Lirise e kemi frymezimin, e kemi modelin e kurajos.

Kohet e kontekstet nuk perseriten, por nje gje sot ka ngjare ne kete vend.

Ka ngjare qe te perseritet neveritshem diktatura ne formen me te shemtuar dhe me te kamufluar: ne formen e narko-shtetit e klepo-oligarkise.

Ndaj homazhi per Azemin nuk perben nje homazh ceremonial kujtimi por me shume se kurre nje klithme kushtrimi: Azem ku je??